Centrum Bertík otevřeno

Alla Želinská 2016-10-27 09:20:00

V Kryrech vzniklo nové volnočasové centrum Bertík. Sídlí v 1. patře kulturního domu v pěkně upraveném velkém prostorném bytě, který se dříve pronajímal nájemci pohostinství Sokolovna a poté, co se uvolnil, ho město symbolicky pronajalo za korunu právě novému centru. V pátek odpoledne centrum bylo slavnostně otevřeno za přítomnosti vedení města, sponzorů a dalších hostů. V pondělí 24. října pak Bertík byl po celý den otevřen široké veřejnosti. Zájemci si mohli prohlédnout, jak to tam vypadá, co všechno nové centrum určené pro rodiče s dětmi, ale i sportovní a kulturní nadšence nabízí, zároveň i navrhnout, co by ještě mohlo nabídnout. „První písemné zmínky o Kryrech najdeme již v roce 1320. Týkají se prvního majitele Kozího hradu, což byl Albert de Krir (vládl tu v letech 1320 až 1348). Navrhla jsem tedy název našeho centra Bertík – a ujal se,“ vysvětlila na pátečním otevření předsedkyně nového spolku Kateřina Ausbuherová (na snímku vpravo).

Spolu s ní má nový spolek dalších několik členek a členů, mezi nimi Ludmila Voborová (na snímku krájí dort), vý-borná cukrářka – upekla báječné dorty na zahájení. Novému centru a jeho návštěvníkům popřál všechno dobré starosta města Miroslav Brda, který předsedkyni Bertíka Kateřině Ausbuherové předal drobné dárky – pomůcky na hraní a učení pro děti. Společně se starostou slavnostního otevření se zúčastnil Vojtěch Michálek, místostarosta, a knihovnice Dagmar Kazáková, členka kulturně školské komise města.

Více snímků najdete zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video