Mikuláš bez kočáru. „Profesor“ uhynul

Redakce 2016-11-29 12:52:00

Žatec – Adventní oslavy v Žatci se letos budou muset obejít bez kočáru taženého černými koňmi, který v posledních letech vždy na náměstí přivezl Mikuláše. Jeden ze dvou hřebců, který spřežení táhl, totiž v minulých dnech nečekaně uhynul.

„Normálně si lehnul na pastvu a naneštěstí se mu otočila střeva. Než jsme stihli dojet k veterináři, bylo již pozdě,“ vypráví majitel Kima Jaroslav Paroha z Libočan. Kůň byl doslova filmovou hvězdou. Zahrál si v několika celovečerních filmech zahraničních produkcí, jezdil na něm třeba i Athos v historickém seriálu Tři mušketýři, který se nedávno natáčel. „Filmaři mu říkali profesor, protože byl velmi vnímavý a vždycky velmi rychle pochopil, co se po něm chce,“ připojuje Paroha. Pro něj a jeho ženu Žanetu je to malá katastrofa, protože kůň odešel v nejlepším věku deseti let, v době, kdy prošel několikaletým výcvikem, který měl v nejbližších letech zúročit na filmovém plátně. Kočár manželů Parohových letos při adventních oslavách neuvidíme. Jak se Mikuláš na náměstí Svobody dopraví, aby obdaroval hodné děti, zůstává otázkou.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video