Plavecká hala padne k zemi do poloviny roku

Lucie Steklá 2017-01-16 12:52:00

Louny (lus, rad) Lounská radnice již vybrala firmu, která srovná se zemí plaveckou halu. Bourat se má začít v průběhu prvního poletí letošního roku. Na konci ledna bude mít město k dispozici čtyři návrhy, jak by mohl vypadat nový krytý plavecký areál. „Stavět by se mohlo začít na podzim příštího roku,“ uvedla vedoucí odboru správy městského majetku Blanka Sunkovská.

Demolice bude město stát 1,6 milionu korun. Náklady na stavbu nové haly radnice odhaduje na 160 milionů korun a město si zřejmě potřebné peníze půjčí. „Nová hala bude stát na místě té stávající. Rádi bychom, aby byla víc ve svahu tak, aby se ušetřilo místo na parkování,“ dodala Sunkovská. Vedení města odmítlo zadat architektonickou soutěž s tím, že by to stavbu prodloužilo. Radnice zaplatila vypracování čtyř návrhů. „Do 20. ledna přijdou čtyři studie, z nichž se vybere nejvhodnější, a v únoru by mohlo být vypsáno výběrové řízení na projektovou dokumentaci,“ přiblížila další postup vedoucí odboru. Radnice si může přímo vybrat jednu studii nebo případně zkombinovat různé nápady. „V první fázi nám jde hlavně o vnější podobu stavby,“ podotkla Sunkovská. Město chce mít v objektu pětadvacetimetrový bazén, bazén pro koupání batolat, fitness centrum. Další podrobnosti bude radnice řešit až s autorem vítězného návrhu, který by se měl posléze spojit také se zhotovitelem.  Hotovou projektovou dokumentaci by město mohlo mít k dispozici v lednu příštího roku a na podzim 2018 by se mohlo začít se stavbou. Současná plavecká hala z roku 1983 byla pro veřejnost otevřena do loňského května a v září už se neotevřela. Město nejprve zvažovalo pouze její rekonstrukci, ale odborníci odhalili vážné problémy se střešní konstrukcí, statikou a korozí. O zbourání a stavbě nové plavecké haly rozhodlo vedení Loun během druhé poloviny loňského roku. Problémem současné stavby je rozsáhlá koroze nosné konstrukce, kdy statik nedoporučil znovuotevření haly.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video