Na koupališti se zatím hlavně bourá

Veronika Salášková 2011-05-11 10:42:00

Žatec – Demolice budovy a bazénů na žateckém koupališti pokračuje. Zároveň město podalo žádost o dotaci na vybudování sportovišť v jeho areálu. Práce na rekonstrukci žateckého koupaliště tak opět pokračují.

„Začátkem května proběhlo předání staveniště, v současnosti zde dělníci dokončují demolici hlavní budovy a začínají s demolicí bazénů a brouzdaliště,” sdělil místostarosta Jan Novotný. První část bourání, hlavně objektu, proběhla už na konci měsíce března. V brzké době začnou také práce na Libočanské cestě, půjde o přeložky vedení a vybudování opěrné zdi. Žatečané se můžou těšit na dva bazény – plavecký a zážitkový, budovy se zázemím či saunu. Termín dokončení rekonstrukce koupaliště je za rok –  15. května 2012.
V předminulém týdnu také město podalo žádost o dotaci ve výši 12 milionů korun do Regionálního operačního programu Severozápad na vybudování sportovišť. Tato částka činí 85 % celkových nákladů, zbylou část zaplatí město. V případě jejího kladného vyřízení, zde vzniknou tři hřiště – dvě víceúčelová, na nichž si lidé budou moci zahrát tenis, volejbal, nohejbal nebo malý fotbal. Další hřiště bude určeno pro hokejbal. V plánu je také vybudování in-line dráhy dlouhé přibližně 500 metrů a hřiště na minigolf.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video