Soudruhu, polib si.... soudružku

Dana Studničková 2011-05-13 00:00:00

Postoloprty – Když členové divadelního souboru Klouzák a hasiči z Postoloprt vyzvali občany města, aby vyzdobili Masarykovu třídu od nádraží Českých drah na Mírové náměstí ve stylu totalitních prvních májů, nevěřili, že by to mohlo najít odezvu. Ale naštěstí se zmýlili a první nedělní májové odpoledne ukázalo všem, jaká síla fantazie a chuti bavit sebe i ostatní v Postoloprtech dřímá.

Už samotné místo srazu u nádraží překvapilo. Ne pár, ale desítky historických aut, motorek, vyzdobené traktory, vozidla, dokonce jeden kombajn. Všude vtipná hesla, transparenty, které si majitelé upravili do současných poměrů.
Nálada byla báječná, lidé se fotografovali s Jurijem Gagarinem i maršálem Malinovským, vzájemně si okukovali svoje naleštěné a vyzdobené motorové miláčky. Hesla Váš odpad, naše zlato, Chemie – věda budoucnosti, SSSR náš vzor a desítky dalších připomínaly minulá léta a hlavně bavily. Celá Masarykova třída zasluhuje obdiv, vracela lidi o desítky let zpátky naprosto dokonale.
Průvod za velkého jásotu přihlížejících (na rozdíl od totality lidé jásali upřímně) přejel na Mrové náměstí a pak se rozdělil. Velká technika zůstala tam, auta a motorky byly navedeny do zahrady, kde pokračoval recesistní kulturní program.
Perfektní bylo i socialistické líbatiště pod rozkvetlým stromem, kde heslo Soudruhu polib si …soudružku vyzývalo k činu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video