Nejlepší knihovna v kraji je v Novém Strašecí

Redakce 2011-10-06 00:00:00

Nové Strašecí – Mezi třináct nejlepších knihoven kraje, které budou usilovat 4. října v pražském Klementinu v Zrcadlové kapli o titul nejlepší knihovny roku se nominovala také Městská  knihovna v  Novém Strašecí.  „Vytipovala nás Středočeská vědecká knihovna v Kladně, především za promyšlenou práci s dětskými čtenáři a získávání nových uživatelů mezi nově přistěhovanými obyvateli města,“ říká knihovnice Jitka Tomšů z novostrašecké knihovny. 

„Ocenili, že máme pěknou spolupráci se základními i mateřskými školami,“ dodává.  Nové Strašecí se rozrůstá, přicházejí nové rodiny s malými dětmi a v knihovně jim umí vyjít vstříc. „Otevřeli jsme dětské oddělení od osmi hodin od rána, takže sem mohou chodit například maminky na mateřské dovolené s malými dětmi, zveme si školní děti na různé akce, křtíme knížky, pořádáme přednášky, výtvarné dílny, čteme dětem z knížek, na podzim máme Hallowen,“ vysvětluje Jitka Tomšů. „Předchází tomu vždycky nějaké povídání a čtení z knížek, protože děti mají hrozně rády, když se jim čte,“ říká Jitka Tomšů. Některé menší děti čtou i nám,“ usmívá se.  Knížek má Městská knihovna v Novém Strašecí necelých 34 tisíc, a z toho třetina je pro děti. Během jednoho odpoledne navštíví podobně jako Vladimír Kucin na snímku knihovnu v průměru 25 dětí.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video