Nová služba upozorní občany na čištění ulic

Lucie Steklá 2017-03-29 09:55:00

Louny – Novou službu nabídne svým občanům lounská radnice. Zapojila se do systému cisteniulic.cz, který registrovaným uživatelům bude zasílat informace o blokovém čištění v jejich ulici či sídlišti. Lidé se o čištění dozvědí emailem nebo SMS zprávou. „Je to další snaha o to, aby byli lidé dopředu informováni o blokovém čištění ulic, aby se na to mohli připravit. Hlavně aby přeparkovali svá auta,“ uvedl k nové službě lounský místostarosta Jan Čermák.

Město by za zapojení do tohoto systému mělo platit jedenáct a půl tisíc korun ročně. Spustit by se měl na jaře. „Na podzim vyhodnotíme využívání této služby a uvidíme, kolik lidí z Loun ji využilo. Poté se rozhodne, zda v tom budeme pokračovat,“ doplnila Kamila Jarolímková z kanceláře starosty. Zapojení do systému rada města schválila již v únoru. Externí firma potřebovala určitý čas na zadání dnů, časů a míst do systému, aby ho mohla pro město Louny spustit. Do zahájení čištění by měl být aktivován.
Odtažení vozu během blokového čištění, které v Lounech začíná 28. března, se může majitelům prodražit. Novela zákona o pozemních komunikacích navíc ukládá povinnost vrátit vozidlo na místo, odkud bylo odstraněno, nebo na jiné vhodné místo v bezprostředním okolí, kde by bylo viditelné z místa, odkud bylo odtaženo. To sebou samozřejmě nese nepříjemnosti pro majitele vozu a také dvojnásobné náklady stanovené za odtah. V Lounech odtahy provádí Technická správa města Loun. Maximální cena za odtažení vozu je v Lounech stanovena na patnáct set korun za dokončený odtah. Pokud bude auto po vyčištění nebo na žádost majitele vráceno zpět na místo, je částka dvojnásobná, tedy tři tisíce korun. Komunikace v ulicích, kde je čištění prováděno, jsou označeny s dostatečným časovým předstihem příslušným dopravním značením, omezujícím stání vozidel. Lidé by si měli dávat více pozor a sledovat značení na svém parkovišti či ulici. Informace jsou dostupné také na internetových stránkách města. Pomoci by měla také nová služba cisteniulic.cz.

 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video