Kulturní dům má nové majitele

Lucie Steklá 2017-03-30 11:09:00

Louny – Kulturní dům v Lounech změnil majitele. Rozsáhlý areál, který již řadu let neslouží svému původnímu účelu, nově vlastní podnikatelé z Mostecka a Chomutovska. Své plány, které s budovou do budoucna mají, již představili vedení města Louny. Jako kulturní dům přestal objekt fungovat přibližně před deseti lety, kdy se tam přestaly pořádat plesy či oblíbené festivaly Mateřinka. V objektu byla do nedávna prodejna oblečení v místech původního sídla knihovny, funguje tam ubytovna a také restaurace a diskotéka.

„Noví majitelé kulturního domu se nám přišli představit a sdělili své vize. Celý objekt chtějí opravit a vytvořit v něm prostory pro kanceláře a obchody, které poté chtějí pronajímat. Ubytovna už by tam být neměla,“ uvedl Jan Čermák, místostarosta Loun. „Samozřejmě vítáme, že mají v plánu objekt opravit,“ dodal.  Podle našich informací majitelé v současné době čekají na projekt, který má přiblížit možnosti využití stavby, zvláště původního tanečního sálu. Kulturní dům v Lounech přestal sloužit svému původnímu účelu před více než deseti lety, kdy se z něj vytratilo pořádání kulturních akcí. Město uvažovalo o jeho koupi a rekonstrukci, protože tehdy potřebovalo taneční sál, nakonec se ale rozhodlo pro nákup bývalé diskotéky Impérium a její přestavbu na kulturní dům.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video