Úvod   /   Zprávy   /   Od každého trochu

Od každého trochu

Redakce 2017-08-30 10:25:00

Také se držíte hesla „od každého trochu“? Možná si říkáte si, že není třeba si nic odříkat, stačí, když budete jíst od každého trochu. Jenže toto tvrzení může být nebezpečné, jednoduše proto, že nemáme všichni stejné stravovací zvyky. Někteří mají jídelníček velmi omezený a našli bychom v něm podstatně méně těch zdravých potravin, než těch nezdravých. Když si takový člověk řekne „od každého trochu“, tak si nepomůže, jeho jídelníček bude stále stejně nevyvážený a časem se to projeví i na jeho zdraví. Takže nejdříve je třeba upravit jídelníček tak, aby byl opravdu pestrý a vyvážený a teprve pak si můžete říct „od každého trochu“. Pokud chcete mít jistotu, že jíte tak, aby jídlo podpořilo vaše zdraví, stačí zavolat. Telefonní číslo máte uvedeno pod tímto článkem.

Podle hesla od každého trochu je připraven i můj dnešní recept. Troška masa, troška zeleniny, troška brambor, troška koření. Ve výsledku je to výborné a vyvážené jídlo.
Zelené fazolky s mletým hovězím masem
Suroviny na 2 porce: zelené fazolky – 300 g, mleté hovězí maso – 250 g, 1 cibule, 2 rajčata, pepř, muškátový oříšek, sůl, 2 lžíce kvalitního oleje, brambory – 300g.
Příprava: Začneme s přípravou masa. Nejdříve na trošce oleje osmahněte nakrájenou cibuli a na ní pak mleté hovězí maso. Maso osolte a opepřete a opravdu dobře osmahněte, aby mělo pěknou brvu. Pak přidejte oloupaná a nakrájená rajčata. Ty dodají vláhu. Pokud by se vám směs zdála příliš suchá, můžete přidat trochu masového vývaru. A nakonec přidejte fazolky. Ty předem blanšírujte – jestli nevíte jak, podívejte se do receptu z minulého týdne. Můžete použít i fazolky mražené, ty vhoďte mražené do vařící vody, jen co povolí, je sceďte a propláchněte studenou vodou. Vše společně prohřejte a chuť dolaďte strouhaným muškátovým oříškem. Podávejte s vařenými bramborami.
Nutriční hodnoty  na 1 porci: 353 kcal, 11 g tuků, 32 g bílkovin, 30 g sacharidů, 7 g vláknina
Vlastnosti receptu: Je to skvěle vyvážené jídlo. Prakticky stejné množství sacharidů jako bílkovin, jedna třetina tuků a 7 g vlákniny.  Samotná příprava také nezabere příliš mnoho času. Takže to může být jak oběd, tak večeře. Vhodné je i pro diabetiky, i pro lidi s celiakií.
Jste na cestě k zdravému životnímu stylu? To je skvělé, na vaší cestě vás ráda podpořím. Nebudu vás nutit pít koktejly na hubnutí, ale naučím vás jíst. Potom už nebudete muset držet žádnou dietu. Zavolejte na 777151594 a domluvte si termín první konzultace.  Bude ZDARMA.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ÚDRŽBÁŘ - GSOŠ Podbořany

Gymnázium a Středí odborná škola, Podbořany, shání ÚDRŽBÁŘE. Na plný úvazek, předpokládaný nástup 1. 9. 2024. Životopisy posílejte na e-mail: skola@gsospodborany.cz
WWW: https://www.gsospodborany.cz/
E-mail: skola@gsospodborany.cz


Učitel odborných předmětů - GSOŠ Podbořany

Gymnázium a Středí odborná škola, Podbořany, shání UČITELE ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ - elektrotechnických, gastronomických, instalatérských. Na plný úvazek, předpokládaný nástup 1. 9. 2024. Životopisy posílejte na e-mail: skola@gsospodborany.cz
WWW: https://www.gsospodborany.cz/
E-mail: skola@gsospodborany.cz


VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

POŽADUJEME: vzdělánÍ zdravotnického směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou * finanční ohodnocení dle platných platových tarifů (10. platová třída/délka praxe) pro zdravotníky vč. zvláštního příplatku, příplatku za práci o víkendu a svátcích + odměny * 5 týdnů dovolené * příspěvek na dovolenou * příspěvek na penzijní pojištění * příspěvek na stravování * příspěvek na vitamíny a očkování * možnost dalšího vzdělávání. NÁSTUP IHNED
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz


Kurátor Chmelařského muzea - Chmelařství, družstvo Žatec

Náplň práce: průvodcovské služby s komentovanými prohlídkami * zpracování účetních dokladů (evidence skladu, pokladny apod.) * účast na veletrzích cestovního ruchu a kulturních akcích ve městě * aktualizace webových stránek muzea a fb * obnova a realizace expozic muzea. Požadujeme: SŠ vzdělání zakončené maturitou * dobré komunikační dovednosti * základní znalost AJ * znalost NJ výhodou * praxe v cestovním ruchu výhodou * samostatnost, ochota učit se novým věcem. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


Operátor CNC mechatronického soustruhu, obráběč kovů

Náplň práce: obsluha a programování CNC obráběcího centra (soustruhu) * stanovení obráběcích parametrů a sestavení nástrojů a materiálů * kontrola nastavení strojů a kontrola nástrojů, kontrola průběhu práce během výrobního procesu * provádění kontrolního měření vyráběných součástek pomocí různých měřících a zkušebních přístrojů. Požadujeme: SŠ/SOU vzdělání - technické strojní * znalost řídícího systému Fagor * znalost čtení technických výkresů * schopnost samostatně určit technologický postup soustružení a zvolit potřebné nástroje a materiály. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video