Draci byli naobědvaní

Jan Vnouček 2011-10-27 00:00:00

Podbořany, Blatno – Všechny princezničky z Podbořan a Blatna se musely mít v sobotu na pozoru. Za humna jejich domovů totiž přilétli draci. Naštěstí byli už ochočení, na provázku a hlavně po obědě. Nebyl tedy potřeba žádný Bajaja, i když princů se na obou drakiádách sešlo dostatek. V Podbořanech na Malé Osadě pro ně organizátorky z Rodinného a mateřského centra Jonáš připravily soutěž nejen v létání oblíbených dětských hraček, ale též v malování na asfalt. Drakům se do vzduchu příliš nechtělo, takže barevné křídy přišly vhod a brzy se z chodníku smála nejedna saň.

„Je to již třetí ročník. A zatím jsme měli pokaždé sluníčko. Letos je poprvé mlha. Ale mohlo být hůř, kdyby pršelo,“ nestěžovala si  jedna z pořadatelek Kateřina Ausbuherová, která také nezapomněla poděkovat za sponzorský dar. „Díky němu jsme se mohly rozšoupnout,“ dodala a nabízel apříchozím domácí bábovky a buchty. Odměnu samozřejmě dostaly úplně všechny zapsané děti. Fotografie z akce naleznete ve fotogalerii na této webové stránce.
Draci se vypouštěli a malovali také v Blatně. Letecké odpoledne na hrázi rybníka, výtvarnou dílničku a opékání špekáčků na návsi si užilo 25 dětí a 20 dospělých. Každý malý účastník dostal diplom a čokoládovou medaily. Tíhu organizace na svých bedrech nesly Eva Boudová a Eva Měchurová.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video