Ředitel žatecké nemocnice burcuje: Nenechme si ukrást dostupnost a kvalitu zdravotní péče

Pavel Macák 2011-10-28 00:00:00

Žatec – Pod titulkem Pojišťovny chtějí okleštit žateckou nemocnici, byl v minulém týdnu citován dopis ředitele žatecké nemocnice Čestmíra Nováka starostce města Žatec Zdeňce Hamousové, který ve zkratce popisoval průběh jednání mezi zástupcem Krajské pobočky VZP a zástupcem zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven na straně jedné a vedením Nemocnice Žatec o.p.s. na straně druhé. V článku bylo uvedeno, že zástupci zdravotních pojišťoven žatecké nemocnici sdělili, že od 1. 1. 2013 nebude uzavřena smlouva na odbornosti gynekologicko-porodnického oddělení a pediatrie. 

„V rámci restrukturalizace lůžkového fondu byla zástupcům nemocnice tato možnost nabídnuta, ale z naší strany byla jednoznačně odmítnuta! Vzhledem k tomu, že zakladatelem Nemocnice, o.p.s. je město Žatec, považoval jsem za nezbytné představitele města s názorem zdravotních pojišťoven seznámit,“ uvedl v dopisu, který jsme po zveřejnění článku obdrželi, ředitel nemocnice Čestmír Novák.
„Protože může dojít k reálné možnosti naplnění tohoto nechtěného scénáře, uvedl jsem svůj názor, že je nutné ze strany měst, obcí a politických uskupení na okrese Louny vyvinout dostatečný tlak na gestora sítě zdravotnických zařízení, kterým je Ústecký kraj, aby k této absurditě nedošlo. Za svým komentářem, si plně stojím. Jen pro úplnost musím doplnit:
Nemocnice Žatec v tuto chvíli hospodaří s vyrovnaným rozpočtem, zmíněná oddělení jsou zisková a pro činnost dalších oddělení nezbytná!!! Restrukturalizace lůžkového fondu presentovaná ministerstvem zdravotnictví a VZP by měla mít jeden, jediný účel. Ušetřit. V tomto případě by tomu tak nebylo. V tomto případě se vůbec nejedná o velmi diskutované úspory. V tomto případě se jedná o přesunutí poskytované péče a její úhradě do jiného zdravotnického zařízení.
Proč? Odpovědí může být více, ale to mohu jen spekulovat. Tuto otázku by měla položit veřejnost svým voleným zástupcům. Z mé strany výzva všem představitelům měst, obcí a politických uskupení stále trvá. Nenechme si ukrást dostupnost a jsem přesvědčen i kvalitu zdravotní péče, kterou dnes Nemocnice Žatec představuje,“ napsal Čestmír Novák.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video