Úvod   /   Zprávy   /   Letadlem do Vroutku?

Letadlem do Vroutku?

Jan Vnouček 2011-11-07 00:00:00

Vroutek, Lužec – Letiště a golfové hřiště u Vroutku a silniční obchvat Lužce. Že se vám to zdá jako nemožná fantasmagorie? Možná, ale existuje návrh na zapracování těchto změn do nového vrouteckého územního plánu, který se právě připravuje. A podle vyjádření starosty Jaromíra Kubelky už proběhlo i jednání s možným americkým investorem, který zde vybudování golfového sportoviště zvažuje. Se změnou využití území by pak souvisely i dopravní změny, jako je výstavba přistávací plochy pro malá letadla a přeložení silniční komunikace mimo zástavbu.

A proč padla volba zrovna na Vroutek? Jeden z investorů je totiž v katastru obce Lužec majitelem většiny pozemků, na kterých byl chtěl svůj záměr realizovat. A zdá se, že jde o skutečný projekt, protože podle Kubelky již proběhla i jednání s některými vlastníky přilehlých pozemkových parcel. Pokud se celá ambiciózní investiční akce uskuteční, nestane se tak však dříve než za 2 až 5 let. K plánované změně územního plánu se také ještě musí vyjádřit zastupitelstvo města.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video