Nechte se okusovat rybami

Redakce 2011-11-20 00:08:00

Rakovník – Sedíte s nohama v akváriu a cítíte lehké šimrání, jak vám rybičky okusují nohy. To není scéna z absurdního filmu, ale zbrusu nová forma pedikúry, kterou můžete jako první v Středočeském kraji vyzkoušet i v Rakovníku. Rybičky se jmenují Garra Rufa, vypadají z dálky jako obyčejná paví očka a živí se odumřelými buňkami kůže, čímž pomáhají k její regeneraci. Instinktivně vyhledávají místa, kde je kůže nejvíce postižená a odstraněním nadbytečných zrohovatělých a nefunkčních buněk zabraňují kožní infekci. 

Ústní dutina tohoto druhu ryb navíc obsahuje enzym ditranol, který kůži okamžitě dezinfikuje a zároveň podporuje hojení a obnovení vrchní vrstvy kůže. „Před rokem jsem na to přišla na internetu a hrozně mě to zaujalo,“ říká Helena Černá, která léčbu s rybičkama Garra Rufa provozuje na Husově náměstí. „Rok jsem se připravovala, až jsem se k rybičkám dostala. „Rybičky se živí odumřelou kůží a zároveň dezinfikují, jsou to takové kouzelnice,“ říká. „Kdo sem přijde, hned se objedná znovu.  Jedna rybička stojí od sedmdesáti korun, kůru dávám na dvacet minut za sto padesát korun,“ vypočítává s tím, že v Praze může stát podobná kůra víc než pět stovek. „Je to i nádherný relax, masáž, která podporuje krevní oběh a vitalitu.“ Rozjet podobný projekt nebylo podle ní jednoduché. „Bylo třeba registraci na veterině, pod sedačkama jsou velmi silné filtry, uv lampy, které ničí všechny bakterie,“ říká Helena Černá.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video