Rakovníku chybí lékaři a sestry

Redakce 2011-11-08 07:31:00

Rakovník – Ke konci října letošního roku bylo v evidenci pobočky úřadu práce v Rakovníku celkem 2427 uchazečů. „Z toho je 199 absolventů škol a učilišť. Míra nezaměstnanosti za měsíc září byla 7,61%. Nabízíme 126 volných pracovních míst,“ uvádí Markéta Pánková, zástupce ředitele úřadu práce v Rakovníku. Podle webových stránek tohoto úřadu jsou nyní aktuálně volné pozice například ve zdravotnictví, a to konkrétně lékař v pediatrii, anebo ostatní lékaři specialisté.

Nedostatkovou profesí jsou také zdravotní sestry či zdravotní laboranti. Z dalších profesí firmy shánějí řidiče nákladních automobilů, tahačů a speciálních vozidel, anebo obráběče kovů. Dlouhodobě je ze strany zaměstnavatelů v celém Středočeském kraji největší zájem o tyt profese: „Montážní dělníci (v okrese Mladá Boleslav například v automobilovém průmyslu), dále stavební dělníci, dělníci v rostlinné výrobě (oblast Nymburska), řidiči nákladních automobilů, ze strojírenských profesí jsou to seřizovači strojů, soustružníci, svářeči, konstruktéři, projektanti, zájem je také o profese prodavačky, šičky, obchodní zástupce, o profese ve službách jako jsou servírky, číšníci, kuchaři,“ uvádí Jaroslav Minařík z krajské pobočky úřadu práce v Příbrami a dodává, že o kuchaře, servírky a číšníky je zvýšený zájem především v sezónních obdobích a také u stavebních dělníků jsou podstatným faktorem klimatické podmínky.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video