Záměr zpoplatnit parkoviště s lidmi zahýbal. Co si o tom myslí lounský starosta Jan Kerner?

Pavel Macák 2011-11-17 00:01:00

Louny – V poslední době s občany Loun dost zahýbalo rozhodnutí rady města o zpoplatnění parkovacích míst. Vím, že se mohou do 29. listopadu ozvat se svými názory, ale i přesto, domníváte se, že rozhodnutí o zpoplatnění parkovacích míst, zejména na sběrném parkovišti v ulici Osvoboditelů, ale i na jiných místech (Na Valích) je správné a vychází vstříc obyvatelům středu města nebo těm, kteří zde pracují? Odpovídá starost Loun Jan Kerner.

„Zpoplatnění parkování v centru v městech naší velikosti je v ČR využíváno tak asi půl na půl a se zvyšujícím se počtem automobilů také roste počet měst, které k regulaci tímto způsobem přistupují. V minulém volebním období obdobný návrh o jeden hlas neprošel. O čtyři roky později naopak návrh na instalaci parkovacích automatů o jediný hlas prošel. Já hlasoval proti, můj osobní názor je, že jsme mohli ještě pár let počkat. Stavebními úpravami ulic a jejich zjednosměrňováním město získalo v uplynulých letech kolem tisíce parkovacích míst a celkově situaci zatím za kritickou nepovažuji.
Vím ale přitom dobře, že jednou by to stejně muselo přijít. Nemá smysl mít teoretické bezplatné parkování v místech, kde se uvolněné parkovací místo během pár vteřin zaplní, a kudy projedou během dne stovky vozidel, hledajících náhodně uvolněnou skulinku pro své zaparkování.
Pokud jde o váš dotaz na výhodnost systému pro některou konkrétní skupinu obyvatel (rezidenti, dojíždějící…), tak platí, že parkovací automaty budou měřit všem stejně, a jsem přesvědčen, že tak je to i správně.“

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video