Podnikatelé a živnostníci v Lounech se bouří

Pavel Macák 2011-11-24 00:00:00

Louny – Velkou vlnu nevole zdvihlo v poslední době rozhodnutí rady města Loun, ve kterém bylo rozhodnuto o novém parkovacím řádu ve městě, který by měl zpoplatnit všechna dostupná parkovací místa ve středu města. S rozhořčeným dopisem se na jednání zastupitelstva, které se konalo 21. listopadu, a mělo tuto novou koncepci schvalovat, obrátilo osmačtyřicet místních podnikatelů.

„Rozhodnutí rady považujeme za rozhodnutí „o nás, bez nás“. Nikdo nás nepožádal o názor ani připomínku k návrhu a to nás velmi mrzí. Řada politických stran v zastupitelstvu má ve volebním programu rozvoj města, podporu podnikání, oživení centra města a podobně. Krok směrem ke zpoplatnění parkování je krokem opačným směrem nejen k podnikatelům, ale i občanům Loun a blízkého okolí.
Už současný stav návštěvnosti zákazníků a turistů v centru města neodpovídá široké nabídce služeb, obchodů, hotelů a restaurací. Ptáme se proč? Jako konkurenční velkou výhodu vidíme bezplatné parkování u obchodních domů. Dejte nám stejné podmínky a nezpoplatňujte parkování na náměstí a v ulicích okolo,“ je uvedeno v otevřeném dopisu zastupitelům.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video