Muzeum připomíná život fotbalisty Ladislava Nováka

Redakce 2011-12-04 00:00:00

Louny – V úterý 22. října byla v Oblastním muzeu v Lounech zahájena velice zajímavá výstava. Zcela určitě zaujme všechny příznivce kopané, neboť již název říká vše – „Ladislav Novák, kapitán fotbalové jedenáctky z Chile 1962“.  Výstava byla připravena k nedožitým 80. narozeninám tohoto lounského rodáka.  Na mnoha exponátech je zaznamenám celý průřez fotbalovým životem jednoho z nejlepších obránců té doby. Desítky fotografií ukazují nejen jeho, ale i spoustu spoluhráčů a kamarádů, jak z jeho éry fotbalisty, tak i z doby, kdy trénoval doma i v zahraničí.

Pochopitelně největší část výstavy je věnována jeho působení v Dukle Praha a v reprezentaci. K vidění jsou nejen fotografie, ale i dres a další fotbalové vybavení, různé ceny a medaile. Autorem celé výstavy je dr. Martin Vostřel, mimochodem Ladislav Novák byl jeho strýcem a navštívit ji můžete až do 5. února 2012. Tato výstava lounského rodáka jistě stojí za zhlédnutí. A již nyní můžeme prozradit, že v pondělí 5. prosince se v Lounech uskuteční beseda k nedožitým narozeninám Ladislava Nováka, které se účastní legendární Josef Masopust, Ivo Viktor a další vynikající fotbalisté tehdejšího Československa.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video