Kdo by chtěl mít za humny skládku?!

Pavel Macák 2011-12-05 00:01:00

Rvenice – Krajský úřad Ústeckého kraje zjevně porušuje zákonné normy, týkající se odpovědí na stížnosti nebo petice občanů. Opět jsme narazili na jeden konkrétní případ, kdy občané Rvenic a Vrbky sepsali petici proti záměru společnosti Eurovia zasypat vytěžený pískový lom u Rvenic inertním odpadem místo toho, aby byl tento prostor řádně rekultivován a nepoškozoval životní prostředí v okolí. „Petice byla pány Filípkem a Hantákem zaslána na odbor životního prostředí krajského úřadu 8. dubna 2011, ale doposud petiční výbor, ale ani Městský úřad v Postoloprtech, nedostali žádné vyjádření,“ uvedl místostarosta Miroslav Solar.

Pod peticí bylo podepsáno devadesát šest občanů. Asi je to pro krajské úředníky málo, aby se rozhodli pro zákaz záměru udělat z bývalé pískovny skládku. Asi je to málo, aby vůbec lidem odpověděli. Do vytěžené jámy by měl být navezen inertní odpad ze stavby rychlostní komunikace R7, ale nikdo přesně nespecifikoval, o jaký odpad by se mělo jednat. Obyvatelé osad se proto oprávněně obávají, aby skládka neznečistila spodní vody a hlavně místní studny. Mnohem raději než skládku by si zde obyvatelé osad, ale i blízkých Postoloprt, představovali vytvoření vodní nádrže a využití pro rekreační účely. Ale jak se zdá, to nikoho z krajských ochránců životního prostředí nezajímá. Dotaz jsme vznesli i na společnost Eurovia, aby nám objasnila svůj záměr, ale ani na ten jsme žádnou odpověď nedostali.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video