Vroutečtí se s automaty nepárali

Jan Vnouček 2011-12-19 00:23:00

Vroutek – Zlevnili vývoz popelnic, zpřísnili požívání alkoholu na věřejnosti a úplně zakázali hrací automaty a terminály. Zastupitelé  města Vroutek se s tím na svém posledním zasedání nepárali a schválili hned tři celkem zásadní obecně závazné vyhlášky.

V první z nich, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, stanovili tento poplatek pro fyzickou osobu ve výši 400 Kč za kalendářní rok. Přitom loni se ve Vroutku za popelnici platilo 420 Kč. „Díky tomu, že lidé třídí a zaváží odpad do sběrných dvorů máme menší náklady. A kdyby třídili ještě víc, tak by mohli platit ještě méně,“ hází občanům rukavici starosta Jaromír Kubelka.
Ve druhé, o regulaci provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her, zrušili dříve platnou vyhlášku o místním poplatku za výherní automaty a jejich provozování na celém území města prostě zakázali. „Byli s nimi neustálé problémy. Měli jsme z nich roční příjem 60 tisíc Kč. Jenže provozovatelé nám věčně neplatili. A proč je tady trpět, když z nich není žádný užitek,“ zdůvodnil rázné opatření Kubelka. „Zažádal jsem ministersvto vnitra, zda by nám tuto vyhlášku nezpracovalo, takže by měla z právního hlediska neprůstřelná,“ odvrací námitku, zda nemůže být úspěšně napadena u soudu.
A konečně ve třetí vyhlášce, o zákazu požívání akoholických nápojů na veřejném prostranství, rozšířili tato prostranství o plochy v blízkosti dvou provozoven, kde se prodávají nápoje. „Aby nedocházelo ke sporů, kde se pít může a kde ne,“ dovysvětlil toto upřesnění starosta.
Všechny tři vyhlášky jsou již vyvěšené na úřední desce a nabudou platnosti od 1. ledna 2012.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video