Kanalizace se ucpala na ministerstvu

Jan Vnouček 2011-12-22 00:00:00

Petrohrad – Dostali 15,1 miliónu, a přesto jsou nespokojení. Aby ne, když potřebují 33,5 miliónu. Na tolik totiž obec Petrohrad přijde investiční akce s názvem 2. etapa obecní kanalizace. Petrohradská starostka Jitka Dondová zažila v krátké době již druhé zklamání. Nejprve ji nepříjemně překvapila vysoká vysoutěžená cena na vybudování kanalizace, která se pohybuje přibližně ve výši nákladů stanovených projektem. A druhou studenou sprchu jí připravilo ministerstvo zemědělství, když obecnímu úřadu přidělilo dotaci pouze ve výši 45 procent ceny místo předpokládaných 60 procent. Další dotaci 3,15 miliónu sice poskytne Ústecký kraj a 3 milióny přidají ještě Severočeské vodovody a kanalizace, ale i tak by si malá vesnice musela vzít úvěr přes 12 miliónů korun.

„Podali jsme na ministerstvo žádost o výjimku, aby nám výši dotace zvýšili. Každé procento navíc by bylo dobré. Bohužel zatím nám odpověď nepřišla. Přesto jsme už museli dotaci přijmout a ještě letos uděláme zadávací řízení na bankovní úvěr. Chceme nějaký, který bychom mohli předčasně splatit, kdyby výjimka nevyšla a my nakonec stavbu kanalizace nerealizovali. Naštěstí se nám naskytl mimořádný příjem 3,5 miliónu od ŘSD za prodej pozemků na  předpokládaný obchvat silnice R6,“  našla alespoň jedno pozitivum Dondová. „Když se dostaneme na úvěr 7 miliónů, tak máme spočítané, že v takovém případě na splacení máme,“ naznačuje starostka, že potřebuje od státu získat ještě okolo 2 miliónů.
Veřejnou zakázku díla Kanalizace Petrohrad 2.etapa získala ve výběrovém řízení Stavební společnost Jaroslav Oršuliak.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video