Perličky loňského roku: Nemohoucí senioři na palandách

Veronika Salášková 2011-12-28 00:36:00

My redaktoři se při své práci dozvídáme, jak zprávy seriózní, katastrofální, bombastické, neuvěřitelné, tak i kuriózní a absurdní do té míry, že nad nimi zůstává rozum stát. V letošním roce se k nám donesly hned dvě takové perličky. První z nich přišla hned na začátku ledna. V jednom nejmenovaném městě jeho obyvatelé nebyli spokojení s úklidem neustále padajícího sněhu. Chodníky se podle nich klouzaly, byly nedostatečně prohrnuté a posolené. Na jejich stížnosti reagoval tehdejší ředitel organizace, jež má úklid města a údržbu chodníků na starosti slovy, že kdyby občané chodili po upravených úsecích, přizpůsobili svůj pohyb ztíženým podmínkám, dbali zvýšené opatrnosti, ale hlavně přezuli na vhodnou zimní obuv s pořádným terénním vzorkem jako on, neměli by nejmenší problém.

Za to od nás dostává černý puntík za originální řešení – ideální by zřejmě bylo připnout si na boty horolezecká stoupací železa – mačky či sněžné řetězy z pneumatik. Nebo by si každý z nich měl s sebou nést kbelíček s popelem a lopatičkou si cestičku před sebou pěkně posypávat?
V posledních letech je nad slunce jasné, že reforma nad propastí se potácejícího českého zdravotnictví je více než nutná. Většina nemocnic se mimo jiné potýká s nedostatkem lůžek. S revolučním řešením tohoto problému měl údajně letos přijít předseda správní rady nemocnice v jednom nedalekém nejmenovaném městě. Navrhl prý, aby na oddělení péče o dlouhodobě nemocné – LDN, byly obyčejné postele nahrazeny patrovými palandami, takže by se na každý pokoj vešel dvojnásobný počet pacientů. Jak by ale sestry a doktoři babičky a dědečky, kteří už se stěží hýbou, dávali nahoru a pak zase z paland sundávali dolů, už neprozradil. Možná vymyslel i plány na nějaký tajný mini jeřáb. Nezbývá než doufat, že se o tom nedozví ministerstvo zdravotnictví, zřejmě by jeho patent okamžitě zavedlo v celé republice v rámci zkvalitnění lékařské péče. A možná by pak ty postele neměly pouze dvě patra.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video