Nejstarší obyvatelka Žatce nedá dopustit na konopnou mast

Veronika Salášková 2012-01-11 00:00:00

Žatec – Těsně před Štědrým dnem, 22. prosince, oslavila své sté narozeniny nejstarší občanka Žatce Etela Lugnerová. Narodila se v roce 1912 doma v obci Zaježová nedaleko Pliešovce v okrese Zvolen na Slovensku. Do Otvic na Chomutovsku pak přišla v roce 1947 a do Žatce se přistěhovala okolo roku 1984 za rodinou. Od dcery Zuzany a syna Jana má pět vnoučat a šest pravnoučat, nejstarší vnučce je 50 let, nejstarší pravnučce 26 a nejmenšímu pravnoučeti 3,5 roku. Ráda háčkovala a pletla. Celý život byla zvyklá být aktivní a pracovat.

„Ještě v 85 letech chodila babička pěšky na západní nádraží pracovat na zahrádku. Doma chce často pomáhat i teď,“ řekl její vnuk Miroslav Müller. O oslavenkyni se stará její dcera Zuzana Müllerová, která jí dává pro zlepšení stavu také přírodní medicínu. Dopustit nedá na rakytníkový olej, mateří kašičku, pergapyl a konopnou mast na kolena.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video