Vydělala na štěňatech, ale o ostatní se nestarala

Pavel Macák 2012-01-20 00:18:00

Radonice – Psí zabijáci, kteří v prosinci loňského roku pokousali šedesátiletou matku chovatelky Pavlíny H. v Radonicích nad Ohří, byli ihned po incidentu na příkaz policie umístěni v psím útulku v Jimlíně. Pětadvacet rotvajlerů zde ovšem nemohlo žít zadarmo, a když majitelka byla oslovena, že za ně musí platit, na konci roku si je všechny odebrala a opět je umístila v Radonicích. Proti tomu se zvedla velká nevole ze strany místních obyvatel, kteří dokonce sepsali petici z obavy, aby zvířata na někoho opět nezaútočila a navíc se nyní zjistilo a veterináři to také potvrdili, že psi byli týraní.

Majitelce byli psi vráceni na základě usnesení o vrácení věci, které jí vydali policisté. Z útulku pro psy si ovšem vzala jen ty, ze kterých by následně ještě měla nějaký zisk. Tedy štěňata a feny, které měly mít mladé. Čtyři psy tam nechala. „Za celou dobu nám nezaplatila ani korunu. Volali jsme jí, přestala nám brát telefon,“ zlobil se spolumajitel útulku David Kubalík. Jeho otec Jaroslav se netajil tím, že do této nepříjemné situace je dostali policisté, kterým se zřejmě za pobyt zvířat v útulku také nechtělo platit, a proto je vydali zpět chovatelce. Teď je ale zase všechno jinak. Jakmile veterináři rozhodli, že psi jsou týraní, úředníci majitelce znovu zvířata odebrali za asistence policie, protože je nechtěla vydat.
„Psi žili v nevyhovujících podmínkách a s majitelkou jsme zahájili správní řízení,“ řekla Eva Strasserová z Městského úřadu v Lounech. Potvrdilo se, že zvířata držela a množila v otřesných podmínkách jen kvůli finančnímu zisku. Do útulku v Jimlíně tak opět putovali tři dospělí psi, protože ostatní již stihla prodat.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video