Zloděje, který okradl starší ženu, strážníci chytili

Veronika Salášková 2012-01-22 00:27:00

Žatec – K loupežnému přepadení starší ženy došlo minulé pondělí v centru Žatce. Došlo k němu minulé pondělí kolem 15,30 hodin v parku pod budovou jídelny Na Růžku. K 63leté ženě přistoupil mladík a požadoval zapálení cigarety. Když mu žena sdělila, že nemá zapalovač a z místa odcházela, chytil ji zezadu za kabelku, kterou držela v levé ruce a začal se s ní o kabelku přetahovat. Po chvilce se mu kořist podařilo ženě z ruky vytrhnout a utíkal s ní směrem k Libočanské brance.

Po několika metrech ale kabelku odhodil, neboť si všiml strážníků, kteří poblíž prováděli kontrolní činnost. Pokračoval dál v útěku. Strážníci jej ale začali pronásledovat. Zadrželi ho pod hradbami, v místech pod bývalou restaurací Bašta. Následně jej předali žateckým policistům, kteří zjistili, že se jedná o teprve 16letého místního mladíka.
V současné době se již nachází ve vyšetřovací vazbě. Z probíhajícího vyšetřování dále vyšlo najevo, že dotyčný má na svědomí i další násilnou trestnou činnost. „Podobnou loupež spáchal i před Vánocemi. V žatecké Hájkově ulici rovněž okradl starší ženu. Tehdy k ní zezadu přistoupil, strčil ji do zad, následkem čehož poškozená upadla, a poté jí z ruky vytrhl kabelku s věcmi. Seniorka utrpěla různé hematomy, pohmožděniny oděrky a odřeniny po celém těle,“ sdělila tisková mluvčí lounské policie nprap. Jaromíra Střelcová. Vyšetřování stále probíhá, není vyloučeno, že toho má mladík na svědomí  více.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video