Bazény napuštěny. Koupaliště v létě otevírá

Veronika Salášková 2012-01-24 00:05:00

Žatec – Rekonstrukce žateckého koupaliště už se blíží do finiše. Postavená už je hrubá stavba budovy, v níž v současné chvíli probíhají práce. Téměř hotové jsou i oba bazény, nad nimiž se tyčí tobogán a skluzavka. „Všechny práce pokračují v souladu s plánem a projektem,“ ubezpečil stavbyvedoucí Daniel Karfík. Stavba má být hotová do poloviny května. Potom koupaliště poběží ve zkušebním provozu a buď v červnu, nebo nejpozději 1. července otevře své brány veřejnosti.

Momentálně probíhají hlavně práce uvnitř budovy. Dělníci mimo jiné montují toalety, provádí dokončovací práce na podlahách a omítkách, pracují také na sauně. Ta bude mít tři stupně a kapacitu 30 lidí. „Podobu a vybavení sauny jsme konzultovali s místními saunaři a ti si ji pochvalují a těší se na ni,“ řekl místostarosta Jan Novotný. V sauně je již vybudovaný ochlazovací bazének o rozměrech 2,7×2,7 metru. Pro ochlazení přibude ještě sprcha.
Oba venkovní bazény jsou již osazeny, je v nich napuštěná voda, aby mráz nepoškodil jejich povrchy. Na jaře na nich po vypuštění a vyčištění proběhnou ještě dokončovací práce. Plavecký bazén měří na délku 25 metrů a má čtyři plavecké dráhy oproti šesti původně zamýšleným. Hloubku bude mít od 1,20 do 1,80 metru. Propojený je se zážitkovým bazénem, do něhož ústí jak skluzavka, tak i šedesátimetrový tobogán. Mimo ně se návštěvníci mohou těšit na masážní lehátka, vodní děla a houpací bazének. Vstup do bazénů povede přes brodítka se sprchami. Bazény budou vyhřívané, voda v nich bude mít stálou teplotu mezi 26 a 27°C. Vyhřívat je bude Žatecká teplárenská. Voda do nich poteče z rozvodů pitné vody. Malé děti se budou moci cachtat vedle v brouzdališti. V budově bude půjčovna lehá-tek. Své stanoviště zde bude mít i plavčík. Provozování koupaliště bude v režii příspěvkových organizací města. Na správu a provoz budou dohlížet Technické služby a bistro bude provo-zovat Chrám chmele a piva. „Co všechno si budou moci návštěvníci v bistru koupit, ještě přesně není rozhodnuto. Určitě ale tradiční rychlé občerstvení jako párek v rohlíku, žateckou klobásu, hranolky a žatecké pivo,“ přiblížil Novotný.  Výše vstupného ani otevírací doba ještě zatím není známá, měla by ale navazovat na tu, jakou mělo původní koupaliště. Návštěvníci budou mít možnost zakoupit si zvlášť vstupenku na dopoledne či odpoledne.
Z původního koupaliště, které si místní postavili v 60. letech vlastníma rukama v Akci Z, nezbude nic. Stará budova byla zbourána a taky betonové vany původních bazénu byly odstraněny. Na Žatečany tak toto léto bude čekat zbrusu nový areál. Nezbývá než doufat, že letošní léto bude teplejší než to loňské.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video