Řidiči se mají na co těšit. Za parkování v centru se bude platit skoro všude

Pavel Macák 2012-01-25 00:00:00

Louny – Semafory, které řídí provoz v ulici Osvoboditelů, budou v nočních hodinách, přesněji řečeno od 23. do 4. hodiny ranní, vyřazeny z provozu. Navrhla to dopravní komise radě města Louny a ta to minulý týden schválila. Souhlas vyslovili radní rovněž s rozšířením parkovacích míst, které mají být ve městě zpoplatněny. Konkrétně se bude jednat o parkování v ulicích Beneše z Loun a Pivovarská.

„Rada se rovněž rozhodla, že pro obyvatele trvale žijící v ulicích, kde bude placené parkoviště, budou vydány parkovací karty v ceně tisíc korun na jednu bytovou jednotku a jedno vozidlo. Současně doba zpoplatnění parkovacích míst včetně parkoviště na Mírovém náměstí bude od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin,“ uvedl starosta Jan Kerner.
Poměrně příznivou zprávou je, že první půlhodina stání přijde motoristu jen na deset korun, hodina a každá následná hodina pak na dvacet korun. Jako první na řadu by mělo přijít zpoplatnění parkoviště v ulici Osvoboditelů, které město pronajme Technické správě města Louny za roční pronájem jednoho milionu korun. Toto parkoviště bude opatřeno vjezdovou a výjezdovou závorou v dubnu nebo na začátku května. „Parkovací automaty ve zbývajících ulicích budou instalovány nejspíš v červnu,” dodal Kerner.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video