Koito: Stavba nové haly pokračuje

Hedvika Mašková 2019-05-05 15:30:00

Už na konci tohoto roku by měly být všechny hlavní součásti výrobní haly Koito hotovy. V hale se poté rozběhnou nové projekty pro automobilky předních světových značek. Bude zde pracovat více než 500 nových zaměstnanců. Celková investice bude 2,3 miliardy korun.

V současné době je dokončena pilotáž, překlady, střecha, fasádní práce, betonové podlahy, stavba energocentra a opěrných zdí. Dále je postupně dokončováno zkapacitnění sítí a přípravy pro páteřní rozvody v hale. Nainstalovány jsou už i jeřábové dráhy a jeřáby samotné.

Nová výrobní hala se začala stavět v červenci 2018, od května do prosince 2019 roku už počítá plán výstavby s montáží technologických zařízení. Vedle haly dojde též k výstavbě parkoviště, energy centra či prostorů pro skladování.

Společnost Koito má v celém světě čtrnáct závodů. Její žatecká část od letoška vyrábí nejen přední světlomety, ale také zadní, a to díky zakázce pro společnost TPCA. Odběrateli zdejších světlometů jsou ze 70 procent japonské automobily Nissan a Toyota, ale reflektory ze Žatce odebírají i další světoznámé automobilky, jako jsou i Renault, Daimler, Porsche, Suzuki či Land Rover.

,,Firma je nejen největším zaměstnavatelem v Žatci, ale také se snaží chovat jako správná místní firma. Finančně podporuje zdejší školy, sportovní či kulturní akce včetně Dočesné. Nejvíce se zaměřujeme na školství. Podporujeme mateřské i základní školy, ale hlavně školy střední, protože i nás trápí nedostatek technických pracovníků. Proto jsme zahájili spolupráci s Obchodní akademií a Střední zemědělskou školou Žatec, kde před třemi lety vznikl obor elektromechanik. V minulých dvou letech už jeho žáci chodili k nám na praxi a ty nejlepší zaměstnáváme,“ popisuje firmu asistent personálního manažera Koito v Žatci Jan Novotný.

Foto: Koito

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video