Školáci z Postoloprt se přidali k pelotonu Josefa Zimovčáka

Lucie Steklá 2019-05-31 13:12:34

Cyklotour Na kole dětem, která podporuje děti po závažných onemocněních, měla v pátek ráno svoji zastávku také v Postoloprtech. Po uvítání vedoucího jezdce pelotonu a zakladatele tour Josefa Zimovčáka se přítomní dozvěděli o smyslu celé akce, na náměstí vystoupily Postoloprtské mažoretky a poté se žáci druhého stupně připojili na další část trasy k pelotonu, který pokračoval do Libochovic a Mšených Lázní, dnes končí v Zichovci.

Cyklistický charitativní projekt, kdy za jedenáct dní projedou účastníci pelotonu velkou částí České republiky na kolech, cestou vybírá peníze na onkologicky nemocné děti. V čele pelotonu pojede tradičně Josef Zimovčák na vysokém kole. I přes to, že hned po desátém kilometru začátku letošní jízdy měl nehodu, kdy na svém kole po přejetí přejezdu v Aši přes kolo přelétl. V jízdě pokračuje dál s odřeným obličejem a nosem i kolenem. Letos se jede jubilejní desátý ročník.

Akce Na kole dětem, veřejná cyklotour, odstartovala ve středu 29. května v Aši. Do Postoloprt cyklisté přijeli v pátek v půl desáté ze startu v Žatci. 

Cyklotour se může zúčastnit opravdu každý, kdo bude dodržovat pravidla, stačí se kdekoliv během trasy připojit do pelotonu. „Máme-li zajistit bezpečnost účastníků, tak je třeba, aby účastníci dodržovali jasná pravidla. Dvě nejzákladnější jsou: všichni účastníci cyklotour budou mít na hlavě homologovanou cyklistickou helmu, jezdí se zásadně po pravé straně vozovky a maximálně ve dvojicích!,“ upozorňují pořadatelé. Druhá etapa pokračuje přes Libochovice do Mšených Lázní a končí v Zichovci. Další etapy míří do Prahy, Velini, Jeseníku, Ostravy, Kroměříže, Mikulčic, Šlapanic, cílem je v sobotu 8. června Znojmo. Peloton celkem z jednoho konce republik na druhý ujede během jedenácti dnů 1 288 kilometrů. Více o akci najdete na webu nakoledetem.cz. Sledovat jízdu můžete na odkazu https://www.webdispecink.cz/world/world.php?lastpositioncaridmini=213075&jmeno=nakoledetem&heslo=&idkod=mestorudna nebo v mobilní aplikaci. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video