Farmářské trhy budou už v únoru

Veronika Salášková 2012-02-15 00:21:00

Žatec – Už od tohoto týdne se mohou obyvatelé Žatce těšit na farmářské trhy. Konat se budou stejně jako v loňském roce na náměstí Svobody, ve čtvrtek vždy jednou za 14 dní. „Na základě kladných reakcí občanů na tuto formu prodeje čerstvých potravin, jsme se rozhodli v trzích pokračovat i letos,“ sdělil místostarosta Jan Novotný. Pořádat je bude opět pražská firma Slatr, obnovení smlouvy s ní schválili v minulém týdnu radní. „Se spoluprací z loňského roku jsme spokojení,“ zdůvodnil toto rozhodnutí místostarosta. „Město firmě bezplatně poskytne náměstí pro pořádání trhů a ona bez nároku na honorář vše potřebné zorganizuje,“ vysvětlil Novotný.

Na dotaz, proč se budou trhy opět konat ve čtvrtek, odpověděl místostarosta, že se tento den docela osvědčil. O víkendech se totiž konají trhy a další akce v řadě ostatních měst. „Nechtěli jsme také měnit už zažitý pořádek z loňského roku,“ dodal Jan Novotný. Z pravidelného cyklu ale vybočí farmářské trhy na Velikonoce a Chmelfest. „Chtěli bychom, aby během těchto tradičních akcí náměstí ožilo, nejen že se lidé přijdou podívat na program, ale i něco nakoupí,“ zakončil místostarosta.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video