Startují házenkářské soutěže! Žatečtí muži naskočí v neděli doma do druhé ligy

Iveta Drlíková 2019-08-30 09:22:00

Nadcházející víkend startuje další ročník ligových soutěží v národní házené, ve kterých bude mít žatecký oddíl po dlouhé době pouze jednoho zástupce, a to A-tým mužů ve 2. lize skupiny A. „Díky sloučení mužských týmů můžeme teď počítat s širším kádrem. Naším cílem je udržet se ve středu tabulky a hrát na pohodu. Sestava se bude skládat ze všech hráčů A týmu a převážně ze všech hráčů B týmu. Gusta Seifert již z pracovních důvodů dál nepokračuje. Sestava by se měla točit, aby hráli všichni pravidelně. Vše bude také záležet na docházce a pracovním vytížení hráčů. Určitě ale ke všem zápasům nenastoupí Pavel Nociar, Pavel Sýkora a Štěpán Horník, kteří budou hostovat v prvoligových Nezvěsticích,“ říká dnes už bývalý elitní žatecký útočník Daniel Nociar, který kvůli vleklým zdravotním problémům letos po 26 letech ukončil hráčskou kariéru, ale u týmu zůstává na trenérském postu.

Žatečtí muži nastoupí k prvnímu kolu v neděli 1. září, kdy na svém hřišti hostí soupeře z Mostu. Začátek utkání je v 15 hodin. V nadcházející sezóně se budou na házenkářských kolbištích potkávat ještě s těmito soupeři: Tymákov, Rožmitál, Kyšice, Ejpovice, Všenice, Plzeň-Litice, Raspenava a Modřany.

V uplynulém ročníku 2018/2019 měl žatecký oddíl v ligových soutěžích tři zástupce. A tým mužů se pokoušel obhájit nejvyšší ligovou příslušnost. To se mu však nepovedlo, když z dvaceti zápasů dokázal pouze jednou vyhrát a dvakrát remizovat a zamířil tak do nižší soutěže. Nejvíce branek vsítil Pavel Sýkora, celkem 103, což mu v prvoligovém žebříčku střelců vyneslo 14. místo. Do dvacátého místa se vešel ještě Michal Janák, ten byl s 85 brankami na 18. pozici. Žatec patřil v nejvyšší soutěži k méně trestaným týmům, i tak nasbíral celkem 22 žlutých a 4 červené karty.

Podobnou sezónu prožil ve 2. lize B tým mužů, který skončil na předposledním 10. místě a společně s 11. Vřeskovicemi tak spadl do oblastního přeboru. Také ženy se po úspěšných letech propadly až do nejnižší soutěže dospělých - oblastního přeboru, když ve 2. lize sk. A skončily na posledním 6. místě. Z 20 zápasů třikrát vyhrály, dvakrát remizovaly a zbytek prohrály.

„V průběhu letní přestávky došlo k reorganizaci ligových soutěží žen a bylo nám nabídnuto i setrvání v nově vznikající extralize, která se bude hrát ve dvou skupinách. Soutěž jsme ale nepřihlásili. Důvodů bylo více. Mám-li jmenovat nejvýznamnější, pak je to úzký kádr, protože některá děvčata uvažovala o ukončení aktivní kariéry a některá se vrátila do mateřských oddílů. Ženy tak budou v novém ročníku hrát oblastní přebor, ale již pod vedením nové trenérské dvojice Milušky Plecité ml. a Štěpánky Zimové. Soutěž se hraje turnajovým systémem a začíná 8. září,“ sdělil nám dlouholetý trenér žen a předseda klubu TJ Žatec Josef Popelka. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video