Za plynovod si vydupali odškodné

Pavel Macák 2011-05-28 00:00:00

Blatno – Zdá se, že obec Blatno konečně dosáhla svého. Nedávno svolané mimořádné zastupitelstvo přijalo návrh společnosti NET4GAS, která bude dodavatelem stavby plynovodu Gazela. „Zástupci společnosti přišli s tím, že obci nabízí kompenzaci ve výši třiceti milionů korun, pokud budeme souhlasit se stavbou. My jsme původně za tento souhlas, který vlastně omezí rozvoj obce, požadovali 171 milionů korun, následně, když jsme dostali dotaci na vodovod jsme tuto částku snížili na 140 milionů, ale RWE nám nechtělo dát víc než dva a později čtyři miliony. S tím jsme ovšem nesouhlasili, ale svůj požadavek jsme snížili na zhruba čtyřicet milionů,“ řekl starosta Václav Beneš.

Plynárenská společnost se od té doby neozvala a o jakékoliv dohodě nechtěla komunikovat. Pro vedení obce byl proto postoj nové společnosti překvapením. „Peníze bychom měli dostat po etapách do roku 2014. Prvních šest milionů bude splatných po uzavření dohod, týkajících se úpravy plateb odškodnění mezi NET4GAS a obcí po realizaci zápisu věcného břemene do katastru, dalších devět milionu dostaneme jako odškodnění za budoucí omezený územní rozvoj obce po nabytí stavebního povolení pro výstavbu a jeden milion za negativní dopady stavby. Tyto peníze by měla obec dostat do konce roku. Zbývajících 14 milionů bychom měli dostat ve formě grantů v průběhu následujících tří let. Podpisem to potvrdili Tomas Kleefuss a Jan Nehoda,“ dodal starosta Beneš.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video