Kulturní dům už bude obce. Zaplatí za něj půdou

Pavel Macák 2012-04-08 00:42:00

Líšťany – Kulturní dvůr za několik hektarů polí hodlá nyní směnit obec Líšťany se Zemědělským družstvem Podlesí Ročov. „Konečně jsme se s vedením družstva po několika letech dohodli, že směnu uděláme. Kulturní dům v obci patří zemědělcům a již několikrát jsme je o něj žádali, ale Ročovští jej chtěli jen prodat za zhruba tři miliony korun,“ uvedl starosta Miroslav Protiva.

Tolik peněz ovšem obec na zakoupení tohoto objektu neměla. Tato částka je totiž zhruba stejně velká jako roční rozpočet, nehledě na to, že do rekonstrukce by následně musela dát další statisíce korun. „Určitě bychom kulturní dům nekoupili ani za nižší částku, ale teď jsme se dohodli, že objekt s družstvem směníme za 14 hektarů orné půdy, kterou obec vlastní u Senkova, ale stejně ji v pronájmu obdělává družstvo. Nyní se ještě jedná o přesném znění smlouvy, protože zemědělské družstvo chce ještě pronajmout další naše pozemky,“ řekl starosta.
Kulturák již léta chátrá a družstvo se na jeho údržbě nepodílí. Záměrem obce je nejen objekt získat do svého vlastnictví, ale dále na jeho opravu získat dotaci. „Především je potřeba opravit střechu, okapové svody a vyřešit topení. Následně budeme usilovat i o zateplení, ale na to budeme požadovat dotace. Hlavně chceme sál více využívat pro kulturní a sportovní akce, protože takových sálů, kde by se dalo nejen pořádat plesy a taneční zábavy, ale také sálové sporty, je v okolí velice málo. Pamatuji se, že v minulosti využívali zdejší sál i organizace z Loun,“ dodal Protiva.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video