Řidiče ,,bez papírů“ nezastavil ani varovný výstřel policistů

Lucie Steklá 2020-12-18 21:21:00

Louny (lus) Varovný výstřel použili v sobotu 28. listopadu policisté v Lounech.

K události došlo poté, kdy řidič osobního vozu začal ujíždět policistům z hlídkové služby, když chtěli provést kontrolu osobní-ho vozidla Seat Ibiza. ,,Jeho řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a před hlídkou ujížděl. Následně vozidlo zastavil na parkovišti na Svatopetrském náměstí a dal se na útěk. Policisté po opětovné marné výzvě k zastavení osoby použili donucovací prostředek v podobě varovného výstřelu, na který muž opět nereagoval a utekl,“ uvedla k události policejní mluvčí Miroslava Glogovská s tím, že k újmě na zdraví ani po-škození majetku použitím zmíněného donucovacího prostředku nedošlo. 

Druhý den již ,,útěkář“ putoval do vězení. ,,Následující den v odpoledních hodinách policisté dotyčného muže vypátrali a zadrželi,“ dodala mluvčí. Podle jejích slov měl muž k útěku před policisty ze svého pohledu důvod. Zmíněné vozidlo totiž předchozího dne řídil i přesto, že měl příslušným správním orgánem uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel až do listopadu roku 2022. ,,Policisté mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jeho protiprávní jednání řešili ve zkráceném přípravném řízení a po došetření zadrženého ihned pře-dali soudu ke konání zjednodušeného řízení,“ řekla M. Glogovská. Podle informací policistů si třiadvacetiletý muž u soudu rovnou vyslechl verdikt, kterým byl poslán na dvanáct měsíců za mříže. K tomu mu byl uložen i další dvouletý trest zákazu řízení motorových vozidel. Policisté mladého provinilce převezli do věznice.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video