Parkovné vyhnalo auta z parkoviště

Pavel Macák 2012-05-16 00:36:00

Louny – Trpce úsměvný je fakt zavedení placeného parkování v ulici Osvoboditelů. Zatím co tato parkovací plocha od 2. května téměř zeje prázdnotou, okolní ulice jsou přeplněné vozidly tak, že zde nemohou zdejší obyvatelé nejen sami zaparkovat, ale u obchodů nelze ani vyložit zboží.

„Tohle se tedy vedení města absolutně nepovedlo. Parkoviště, které dřív sloužilo jako místo, kde mohli postavit svá vozidla lidé, kteří v centru města pracují, a dojíždí sem z okolních obcí, teď každé ráno hledají místečko. Zaparkovat na placeném parkovišti a nechat zde vůz celý den, by se jim absolutně nevyplatilo,“ komentoval situaci Petr Novák, který v centru Loun pracuje. „Jsme doslova zoufalí, když nám dodavatel přiveze zboží, ani nemůže před obchodem zastavit, aby jej vyložil. Ulice je jednosměrná, a když dodavatel zastaví, okamžitě se za ním vytvoří fronta několika aut s nervózními řidiči. Je to prostě nešťastné řešení,“ postěžoval si majitel HP Sportu v Mánesově ulici Hanuš Petržílka.
Nový automatický parkovací systém na parkovišti v ulici Osvoboditelů v Lounech jsme spustili 2. května a zákazníci si na tento nový režim na parkovišti teprve zvykají.  Technická správa města Loun nastavila již od samého počátku dobu placeného parkování a ceny dle městem stanoveného Ceníku parkovného ve vymezených oblastech města a na placených parkovištích, který nabývá účinnosti dne 1. června. Pravdou je, že parkoviště není v prvních dnech moc vytížené. Ve dnech od 2. 5. do 9. 5. do zhruba 15. hodiny navštívilo parkoviště celkem 256 automobilů, z toho 166 platících, jejichž řidiči v pokladně zaplatili celkem 4680 Kč. To je pro srovnání částka, která nedosahuje ani výše jednodenní tržby ve všední den na parkovišti na Mírovém náměstí,“ uvedl ředitel TSM Louny Jaroslav Opat.
Opravdu málokdo věří, že si na placení parkovného na tomto místě řidiči zvyknou. Ještě horší situace nastane nejen pro řidiče, ale i místní podnikatele se zavedením parkovacích hodin v ulicích kolem centra města. Asi málokomu bude stačit podnikateli a živnostníky u vedení města vyškemraná půl hodina stání zdarma. Placené parkoviště, které dříve sloužilo jako záchytné, bude poloprázdné a Technická správa města Loun bude mít asi co dělat, aby z něj do městského rozpočtu odvedla nájem ve výši jednoho milionu korun za rok.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video