Petice občanů žádá: Vezměte nám děti do školky

Pavel Macák 2012-05-21 00:00:00

Peruc (pa) Petici občanů, týkající se rozšíření kapacity Mateřské školy na Peruci, podepsalo z městysu a přilehlých obcí více než 260 občanů a doručena byla radě městysu. Perucká školka je naplněna do posledního místa a z toho důvodu nemohla přijmout patnáct dětí, tedy téměř polovinu těch, které se se svými rodiči před časem k zápisu dostavili. Palčivou otázku řešila před několika dny rada městysu.

„Dopracovali jsme se k dvěma variantám řešení. Tou první by bylo otevření přípravné třídy pro předškoláky na základní škole, ale toto řešení by nebylo hlavně pro maminky tím nejideálnějším. Proto jsme se rozhodli pro rozšíření kapacity mateřské školy. Jednáme nyní s Krajským úřadem Ústeckého kraje a Krajskou hygienickou stanicí Ústí nad Labem o přechodném navýšení počtu dětí. Nyní je kapacita 56 dětí a my bychom potřebovali navýšení o deset dětí. Zbývající děti, především z Radonic, které jsme nemohli přijmout, najdou útočiště ve Slavětíně, kde měli volno,“ uvedl starosta městysu Antonín Lanc.
Radní si nechali udělat statistiku celoroční docházky dětí do perské školky, která ukázala, že denně navštěvuje školku v průměru 39 až 41 dětí. Navíc prostory objektu by z hygienického hlediska mohly pojmout až 77 dětí. „Věříme, že hlavně hygienická stanice nám požadovanou výjimku umožní. Pokud se tak stane, budeme muset přijmout ještě jednu učitelku, jejíž plat budeme muset hradit z rozpočtu městysu,“ dodal starosta.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video