Koupaliště otevře bez velkého bazénu a tobogánu. 1. června to ale nebude!

Lucie Steklá 2021-05-25 13:38:17

Ještě minulý týden platilo, že sezona na lounském městském koupališti bude zahájena v úterý 1. června. Kompenzací návštěvníkům lounského koupaliště mělo být po dobu omezení poloviční vstupné. To bude zřejmě platit dál, ovšem první červnový den se návštěvníci otevření venkovního koupaliště nedočkají.

Louny (lus) ,,Bohužel vás při pondělku (24. května) musíme informovat o posunutí termínu otevření našeho koupaliště,“ uvedlo v pondělí odpoledne vedení Lounské správy plaveckých areálů na svém facebookém profilu. ,,Jak sami vidíte na fotografii z dnešního dne, tak opravy ještě nejsou zdaleka hotovy. Chybí obklady a na mnoha místech není zaspárováno. Posun v dokončení o-prav ovlivnil bohužel i déšť,“ zní ve vysvětlení.

Více času je zapotřebí kvůli dodržení nutných termínů k zabezpečení kvality vody. Od doby předání dokončených oprav je k zprovoznění koupaliště zapotřebí minimálně deset dní na napuštění bazénů a vyhotovení výsledků z odebraných vzorků vody. ,,Tak doufejme, že se vše stihne o trochu dříve a počasí se umoudří. Vše ostatní je pro vás připraveno - lavičky, lehátka, slunečníky, něco pro venkovní zábavu i občerstvení v domečku,“ dodalo vedení LSPA s tím, že předpokládaný termín otevření veřejnosti včas oznámí.

Ještě minulý týden platil termín otevření 1. června. Situaci, která vedla k omezení provozu městského koupaliště, na svém mimořádném zasedání řešili lounští radní. Zabývali se také provozovatelem koupaliště a bazénu Lounskou správou plaveckých areálů.

Závěrem jednání rady města je, že část areálu městského koupaliště má být pro veřejnost otevřena 1. června. Což nyní ale již neplatí! Zachována tak měla zůstat část plavecké sezony městského koupaliště. V červnu koupaliště ale otevře v omezeném režimu. Přístupný bude jen malý bazén - brouzdaliště a zážitkový bazén, ovšem bez tobogánu. ,,Po dobu těchto omezení bude vstupné na koupaliště snížené o polovinu,” odhlasovali lounští radní. Omezení se týká také většího tobogánu, který se vyměňuje. Návštěvníkům má začít sloužit až během července. Celkové náklady na výměnu laminátového koryta tobogánu jsou 2,8 milionu korun.

Až bude otevřeno, provoz areálu bude zajištěn s ohledem na epidemiologická opatření a nařízení. Zajistit bezpečnost pohybujících se osob má uloženo ředitelka LSPA Andrea Kuďousková, která má zároveň zajistit otevření Městské plavecké haly pro veřejnost v nejbližším možném termínu, tak jak umožní vládní nařízení.

Na koupališti probíhá oprava dlažby velkého bazénu. ,,V tuto chvíli je zadán znalecký posudek, který by měl vést ke zjištění příčiny a rozsahu poškození dna plaveckého bazénu a který bude obsahovat návrh nezbytných prací směřujících k řádnému provozu bazénu. Na základě znaleckého posudku bude následně zjišťována případná odpovědnost za škodu,” uvádí v prohlášení lounská radnice. Z rady tento úkol vzešel pro tajemnici městského úřadu, která má situaci prověřit. Konkrétně to, zda někdo, případně konkrétně kdo, za poškození bazénu může a zda je možnost po někom vymáhat vzniklou škodu. ,,Je evidentní, že se vše neudělalo správně,” zaznělo. Tajemnice je také pověřena nastavením nových pravidel komunikace mezi odborem správy majetku a odborem školství a příspěvkovými organizacemi zřizovanými městem při investičních akcích a opravách zajišťovaných mě-stem na objektech organizací.

Vedení města se má současně zabývat situ-ací v LSPA a předložit radě města řešení. Proveden má být také personální audit or-ganizace, který se má zaměřit na vyhodnocení počtu zaměstnanců ve vazbě na rozsah a způsob prováděných činností.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video