Na každého platí jiný metr

Pavel Macák 2012-06-17 08:44:00

Louny – Lounská radnice sice na začátku tohoto měsíce vydala dlouho avizovaný ceník parkovného ve vymezených oblastech města a na placených parkovištích, posvěcený radou města, ale nějak se zatím vybírání poplatků zdrclo jen na parkovací plochu na Mírovém náměstí a v ulici Osvoboditelů. Zatím co na prvně jmenovaném parkovišti ve středu města si na placení řidiči již v podstatě zvykli a vůbec to neberou jako útok na jejich peněženky, protože většinou chápou, že stání ve středu města je běžně zpoplatněné i v jiných městech, parkování na záchytném parkovišti v ulici Osvoboditelů důsledně sabotují. 

Vidět zde přes den stát deset aut je unikátem, ale na druhé straně okolní ulice jsou auty přeplněné.
Parkovné na těchto parkovištích je sice stanoveno od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin a v sobotu dopoledne za první půlhodinu zdarma, ale následně zde zaplatíte za následující půl hodinu deset a každou následující hodinu dvacet korun. Ti, co odstavné parkoviště v ulici Osvoboditelů běžně užívali po celý den, protože přijeli do práce z okolních obcí, by museli za celý den platit minimálně 160 korun.
Zatím je možné bezplatně užívat parkování v okolních ulicích, ale také to už bude brzy minulostí. Proslýchá se, že kolem 15. června by již měly být usazeny parkovací automaty v několika ulicích v centru města. Zde bude první půl hodina stát deset a každá další hodina dvacet korun s možností platby po minutách. To pak bude mazec! Chudáci dojíždějící a chudáci lidé, kteří bydlí za hranicí „zpoplatněné parkovací zóny“. Vytěsnění aut z okolí centra města, podle názoru mnohých obyvatel a čtenářů, kteří se již na naši redakci obrátili, nepřinese nic dobrého. Jen proti sobě poštve lidi. Nic neřeší ani parkovací karta za tisícovku na rok pro osobu, která má místo trvalého pobytu ve vymezené oblasti, platné na vymezených komunikacích a ani parkovací karta za osm tisíc za rok pro jedno vozidlo provozované právnickou nebo fyzickou osobou za účelem podnikání, která má zde sídlo nebo provozovnu nebo je vlastníkem nemovitosti a pro druhé nebo další vozidlo fyzické osoby, která zde má místo trvalého pobytu. Skutečně skvělé řešení. Už teď lituju důchodce a tělesně postižené, kteří ze svého skromného důchodu budou městu platit za to, že zde mohou žít a před svůj dům si postavit auto.
Levná ovšem nebude ani parkovací karta na parkovištích na Mírovém náměstí a v ul. Osvoboditelů. Také zde za ni zaplatíte osm tisíc, a pokud zde budete chtít vyhradit trvalé stání, přijde vás to pouze na pětatřicet tisíc korun! Jak šlechetné. Jen se divím, proč například není zpoplatněno také parkoviště v ulici Pod Nemocnicí? Patrně proto, že zde parkují většinou úředníci městského úřadu a mnoha dalších úřadu. Na každého asi platí jiný metr.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video