Školáky opět čeká testování

Lucie Steklá 2021-11-04 12:24:27

Lounsko (lus) Testování, nařízené toto pondělí ve školách v okresech se špatnou epidemickou situací, proběhlo v osmi regionech, za týden přibudou další. Záchyty hlásí jen část škol, v některých neodhalili žádný případ.


Kvůli Lounsku, které zvyšuje incidenci (počet nově nemocných za konkrétní časový úsek) v našem okrese, se tak od příštího týdne budou muset povinně testovat také naši školáci. Další vlna testování žáků proběhne v pondělí 8. listopadu. Podle hlavní hygieničky Pavly Svrčinové by se měli testovat neočkovaní žáci v dalších dvaceti okresech, mezi které patří rovněž okres Louny, kde je nejhorší situace v celém Ústeckém kraji.

Ministři školství Robert Plaga (za ANO) a zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se dohodli, že se budou žáci testovat v okresech, kde bude více než 300 nakažených na sto tisíc obyvatel. Za týden se testování školáků bude týkat již jedenatřiceti okresů, včetně lounského. Hranici pro povinné testování minulou sobotu překročilo právě 31 z celkem 77 českých okresů – k testování ale dochází až se zpožděním.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video