Žatecká radnice pochybila. Půl milionu už je ale v trapu

Redakce 2012-07-06 10:49:00

Žatec – Žatecká radnice prohrála soudní spor se společností Grape SC. Firma, jako vyřazený účastník výběrového řízení na pokládku datových kabelů v místní nemocnici v roce 2009 chtěla nahlédnout do způsobu hodnocení a vítězné nabídky, která byla o půl milionu vyšší než nabídka společnosti Grape SC, což jí město Žatec neumožnilo. Rozsudek, na který se čekalo tři roky, nařizuje radnici, že žadatel do vítězné nabídky nahlédnout smí.

„Víceméně se tím potvrdilo, že nabídka vítězné firmy Colsys, nám měla zůstat utajena. Jiný důvod, proč by nám město odmítlo do ní nahlédnout, mě totiž nenapadá,“ sdělil předseda představenstva Grape SC Jaroslav Hladký.
V roce 2009 vybrala rada města na 3. etapu položení datových kabelů v nemocnici nabídku firmy Colsys s cenou 1,23 milionu. Rozhodujícím kritériem měla být cena. Čtyři firmy s nižšími nabídkami však členové komise v čele s Karlem Krčmárikem ze soutěže nepochopitelně vyloučili, což tehdejší místostarosta Aleš Kassal odůvodňoval tím, že nesplnily daná kritéria, například prý nedoložily požadované dokumenty. V případě Grape, která nabídla cenu 790 tisíc, to měl být nedodaný seznam subdodavatelů přesto, že firma jasně deklarovala, že bude provádět práce pouze vlastními silami a žádné subdodavatele tudíž nemá.
Zástupci firmy se již seznámili s požadovanou dokumentací a po poradě s právním zástupcem bude rozhodnuto o případném dalším postupu.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video