Most je v provozu. Pracuje se ale dál

Jan Vnouček 2012-07-12 00:50:00

Podbořany – Nejprve vztek, pak radost a úleva. To byly pocity řidičů v Podbořanech nad děním okolo kompletně zrekonstruovaného mostu v Dukelské ulici. Podle stavebního harmonogramu měl být totiž otevřen nejpozději do konce června. K tomu ovšem nedošlo a stavitel kvůli časovému skluzu zažádal město o prodloužení dopravní uzavírky o 14 dní. Minulé úterý ale sdružení stavebních firem Herkul & SVS  problém s nedodržením termínu vyřešilo šalamounsky. 

Ve středu 4. července most otevřelo motoristům, i když ještě není dokončený a budou se na něm muset provést závěrečné práce. A nejen na něm, finální úprava čekala předešlý  týden ještě celou Kadaňskou ulici.
„Zatím ho zprovozníme na ložných vrstvách s tím, že ho ještě nějaký víkend krátkodobě uzavřeme a položíme na něj finální obrusnou vrstvu,“ uvedl k tomu minulý týden vedoucí stavby Lukáš Spal z Herkulu. A proč vůbec k celému zpoždění došlo? „Vinou subdodavatele nebyly k danému termínu připraveny balené vrstvy k pokládce.  Souběhem několika pokládek na objízdných trasách se to prostě nestihlo. Pochybením projektanta nebo subdodavatele došlo také k problémům s odvodněním a podložím na křižovatce Žatecká – Kadaňská. V původní dokumentaci bylo uvedeno, že se konstrukční vrstvy mají vyměnit. Nová dokumentace na rozdíl od toho uváděla, že to není důležité. Zkoušky ale potvrdily, že by se měly vyměnit. Tak teď jednáme, co s tím dál,“ pozradil Spal první prázdninový týden.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video