Děti se radují z péráka a pískoviště

Redakce 2012-07-16 00:45:00

Libčeves – Malá obec Hnojnice patřící k Libčevsi má nové hřiště. Bezpečnou herní plochu s moderními prvky mohou její nejmenší obyvatelé využívat po celý rok. V pátek 22. června bylo hřiště představeno veřejnosti. Nadace ČEZ podpořila jeho realizaci částkou 250 tisíc korun. Rodiny s dětmi v Hnojnicích získaly příjemnou oázu k relaxaci. Nechybějí v ní lavičky, prolézačka se skluzavkou, velký kolotoč, dvě řetízkové houpačky, balanční lávka či „pérák“ (sedátko na pružině) a pískoviště. Vše ohraničuje plot, za nímž teče Hradecký potok.

„V Hnojnicích dosud děti neměly žádné zázemí. Vybudovat zde hřiště bylo hlavním požadavkem tamních obyvatel. Podařilo se to celkem rychle a děti jsou opravdu nadšené. Navíc si mohou z prolézaček kdykoliv odběhnout na náves ke studni s pitnou vodou, takže nehrozí, že by při dovádění na hřišti trpěly nedostatkem tekutin,“ usmívá se Tomáš Ekrt, starosta obce Libčeves.
Pohyb na čerstvém vzduchu prospěje nejen dětem z Hnojnic, ale i malým výletníkům z širokého okolí. Obec totiž často navštěvují turisté směřující k nedalekým Kamenným sluncím, což jsou paprskovité pukliny v Českém středohoří řazené ke světovým přírodním unikátům. „Jsme rádi, že naše děti teď mají vlastní hřiště a mají si tak kde hrát. Před tím posedávaly v autobusové zastávce, která jim moc prostoru ke hrám neposkytovala. Hřiště se nám moc líbí, má dost herních prvků, takže se na něm vyřádí veškerá drobotina v obci,“ poznamenala jedna ze spokojených maminek Šárka Šílová.
Libčeves získala čtvrt milionu korun od Nadace ČEZ. K této částce přidala ještě padesát tisíc korun z pokladny obec. „Problematice bezpečných dětských i sportovních hřišť se věnujeme již od roku 2003. V severních Čechách jsme jich pomohli zrealizovat dvaatřicet, v celé republice jich už bude na dvě stě,“ uzavírá Ondřej Šuch, ředitel Nadace ČEZ.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video