V Lounech vyhrálo ANO. Nejvíce hlasů obdržel Rychtařík

Lucie Steklá 2022-09-28 14:34:00

Sčítání hlasů v komunálních volbách v Lounech se protáhlo, výsledky byly známé až po desáté hodině večer. Z komunálních voleb vítězně vzešlo ANO v čele s místostarostou Milanem Rychtaříkem, který také obdržel nejvíce hlasů.

 V devětadvacetičlenném zastupitelstvu získalo osm mandátů. Druhé místo obsadily Pro lepší Louny současného starosty Pavla Jandy, stopku ale v zastupitelstvu dostal poslanec Michal Kučera. Třetí skončila ODS s bývalým starostou Janem Kernerem v čele, do zastupitelstva se ale dostal podle počtu hlasů až jako čtvrtý z kandidátky. Posílila SPD. Místo jedno-ho mandátu bude mít v zastupitelstvu tři a ve volbách jí patří čtvrtá příčka.

Neúspěchem letošní komunální volby skončily pro komunisty a KDU-ČSL, které se do zastupitelstva nedostaly. Nové politické uskupení Lounští patrioti získalo dva mandáty.

Pokud by v Lounech na radnici měla pokračovat současná koalice ve složení ANO, Pro lepší Louny, ODS a Unie pro sport a zdraví, v zastupitelstvu bude mít pohodlnou většinu. Zda to tak ale bude, se ukáže až povolební jednání, která v těchto dnech probíhají. Po prvních jednáních žádná dohoda nevznikla. Ve hře je i možná varianta, kdy se zvolené subjekty mohou domluvit bez vítězného ANO.

Kdo bude v Lounech starosta a místostarosta, kdo budou členové rady, se rozhodne v následujících dnech či týdnech. Nyní jsou v radě zástupci uskupení Pro lepší Louny, Unie pro sport a zdraví, ANO a ODS. ,,Máme silný mandát, v tuto chvíli jsme v ANO do-mluveni, že pro nás budeme požadovat post starosty,“ řekl současný místostarosta Loun Milan Rychtařík. 

ZVOLENÍ ZASTUPITELÉ LOUN

ANO 2011: Rychtařík Milan Mgr. Bc., Bečvářová Martina Ing., Hofmannová Jitka, Jugl Václav Ing., Matějka Miroslav Bc., Neumann František, Nágl Petr, Pěnčí-ová Jana; Pro lepší Louny: Janda Pavel Mgr., Hnátek Jakub Mgr., Bušáková Iveta MUDr., Červa Jan Mgr., Černá Jana Bc.; Občanská demokratická strana: Slavík Tomáš MUDr., Bouda Miloslav Ing., Slezáková Štěpánka Mgr., Kerner Jan Ing.; Svoboda a př. demokracie (SPD): Bradáčová Hana MUDr., Suchan Jaromír, Fürst Viktor; Unie pro sport a zdraví: Hons Vladimír Antonín Mgr., Šabata Radovan, Derflerová Ivana Mgr.; Lounští patrioti: Pehr Michal PhDr. PhD., Čáka Jan; Česká str. sociálně demokratická: Csonka Pavel Bc., Čermák Milan Mgr.; Louny Společně-Pirát,nez.a Zelení: Hluštíková Ivana Bc., Vincík David JUDr.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video