Sjezd na Prahu a nájezd od Chomutova se změnil. Na úseku budoucí dálnice funguje nová křižovatka

Lucie Steklá 2022-10-11 21:07:24

Na stavbě dálničního úseku u Loun je nyní nejvíce rušno v místě budoucí mimoúrovňové křižovatky Louny-západ. Stavbaři tady pracují na budování hlavní trasy i na zhotovení nové nájezdové větve. Mostní objekty se v těchto dnech dokončují, úsek ke konci stavby ve směru na Prahu je připravován pro pokládku asfaltu.

Na počátku září došlo navíc ke zprovoznění nové části mimoúrovňové křižovatky u Loun. Výrazně se tak změnila dopravní situace při vjezdu do Loun od Zeměch, ale také Chomutova a současně sjezdu na Prahu. ,,Na silnici I/7 ve směru na Prahu došlo k uzavření výjezdového ramene na Louny-západ a Most. K odbočení dočasně slouží nově postavená nájezdová větev budoucí mimoúrovňové křižovatky Louny-západ, na níž je nyní veden obousměrný provoz,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic. Starý nájezd je v rámci stavby dálničního úseku v současné době uzavřen, následovat bude jeho vyfrézování. Mimoúrovňová křižovatka je součástí stavby rozšíření I/7 na plnohodnotnou dálnici D7. ,,K převedení provozu na nově vybudovanou polovinu dálnice má dojít ještě v říjnu tohoto roku,“ dodalo ŘSD.

K propojení již provozovaných dálničních úseků D7 chybí ještě 16,7 kilometru. Tuto vzdálenost vyplní tři úseky, jejichž stavbu ŘSD plánuje zahájit v roce 2024 a zprovoznit v roce 2026, všechny jsou ve Středočeském kraji.

Ministerstvo dopravy ČR v minulých dnech vydalo stavební povolení k 3,4 kilometru dlouhému úseku od mimo-úrovňové křižovatky (MÚK) Slaný-západ ke Kutrovicím. V příštím roce chce ŘSD provést archeologický průzkum, výběrové řízení na zhotovitele stavby a následovat bude samotné zahájení stavebních prací. Stavba bude zhruba z poloviny znamenat rozšíření současné dvoupruhové silnice I/7 na dálnici s patřičnými parametry. Do nové stopy bude D7 odkloněna v podobě obchvatu obce Lotouš, který je právě součástí stavby D7 MÚK Slaný-západ – Kutrovice. Dalšími úseky u Slaného jsou Knovíz – MÚK Slaný-západ (6,5 km) a Kutrovice – Panenský Týnec (6,8 km). V tomto druhém případě již MD zahájilo stavební řízení na konci srpna, a to na hlavní stavební objekty, celkem dvaadvacet objektů. Kromě hlavní trasy D7 v délce 6760 m se řízení týká např. stavby MÚK Hořešovice, úpravy stávající silnice I/7 v úseku Kutrovice - hranice Středočeského kraje, stavby či rekonstrukce mostů na D7, objektů dešťové kanalizace, dešťových usazovacích nádrží či dvojice protihlukových stěn. Předpoklad vydání stavebního povolení je ještě v tomto roce. Na úseku Knovíz – MÚK Slaný-západ přepokládá ŘSD podání žádosti do konce října.

K dokončení D7 poté bude zbývat již jen obchvat Postoloprt, poslední úsek v Ústeckém kraji a celé dálnice. (lus)


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video