SOS Lubenec vyzývá zastupitele: Odvolejte starostu Peterku

Jan Vnouček 2012-07-22 00:30:00

Lubenec – Je léto, lidé jsou na dovolených a všude vládne klid a mír? Omyl! V Lubenci to nepřestává vřít. Aktivisté, kteří prosadili konání místního referenda a dosáhli drtivého vítězství, když se přes 80 % hlasujících vyslovilo proti geologickým průzkumům a tím i proti úložišti radioaktivního odpadu poblíž obce, totiž kují železo, dokud je žhavé.

Když s velkou podporou dosáhli svého, obrátili svůj hněv proti dlouholetému starostovi Bohumilu Peterkovi a Správě úložišť radioaktivního odpadu.
Starosta prosazoval úložiště, konal tak proti zájmu svých občanů a nadřazoval zájmy cizí společnosti nad zájmy místních obyvatel. Za to by měl pykat a být zbaven funkce. To si myslí aktivisté z občanského sdružení SOS Lubenec a v této záležitosti také oslovili lubenecké zastupitele. V otevřeném dopise je nepřímo vyzývají, aby Peterku na příštím zasedání odvolali. Dále informují, že na něj podali trestní oznámení, protože podle nich zneužil své pravomoce. Chtějí také obec vyčistit od správy úložišť a v druhém dopise vybízejí zastupitelstvo, aby vypovědělo smlouvu o provozování informačního střediska této státní instituce v Kulturním domě v Lubenci.
„Cílem tohoto aktu by mělo být ukončení šíření dezinformací a uvedení stavu do souladu s přáním občanů Lubence a výsledkem referenda konaným dne 29. června 2012,“ píší za sdružení SOS Lubenec Pavel Pavlík, Jana Michalcová a Richard Kanta.
Naopak starosty Peterky se zastal Bohumil Řeřicha. Tento lubenecký občan se taktéž obrátil na své zvolené zástupce a vyčítá jim, že se za hlavu obce nikdo z členů zastupitelstva veřejně nepostavil a nepomohl mu čelit údajným osobním útokům.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video