Revoluce na libočanské radnici: Starostu Hudečka odvolali po třinácti letech v úřadě

Veronika Salášková 2012-07-24 10:31:00

Libočany – Nečekaný průběh mělo poslední zastupitelstvo v Libočanech ve středu 18. července. Nejenže se na něj dostavil rekordní počet obyvatel obce a protáhlo se až do 22.30 hodin. Ale v jeho závěru byl na základě návrhu čtveřice zastupitelů a následného hlasování odvolán dlouholetý starosta Jiří Hudeček. V čele obce stál od roku 1999. Mezi zastupiteli Libočan to skřípalo už několik měsíců. Rozpory byly nejlépe patrné na rozdílných názorech na prodej kulturního domu místnímu podnikateli Miroslavu Naxerovi.

Návrh na zařazení bodu odvolání starosty Jiřího Hudečka do programu zastupitelstva podal za většinu zastupitelů při schvalování programu René Sádovský. K projednání se bod dostal až ke konci jednání.
„Tušil jsem, že se něco chystá, ale i tak jsem pracoval dál pro obec,“ okomentoval vzniklou situaci Jiří Hudeček.
Za čtveřici zastupitelů přednesl důvody návrhu na odvolání starosty Ivan Teuber. Jako první z nich uvedl, že spolupráce mezi členy zastupitelstva už delší dobu nefunguje. Starosta Hudeček také podle dalších uvedených výtek předkládal zastupitelům matoucí informace a nechtěl s některými z nich komunikovat. Zneužíval také citlivé informace o zastupitelích, když je předkládal na veřejných jednáních zastupitelstva.
Jiří Hudeček se postupně vyjádřil k jednotlivým bodům. S argumenty pro své odvolání nesouhlasil „Všechny důvody jsou smyšlené, neprokázali jste mi ani jeden,“ zakončil své vysvětlování.
Pro odvolání starosty hlasovali Roman Kopčík, Eva Šubrtová, René Sádovský a Ivan Teuber. Někteří z přítomných obyvatel obce odvolání Jiřího Hudečka podpořili a uvítali potleskem. Jiní se ho naopak zastávali a chtěli, aby ve funkci dále pokračoval. Poté následovala volba nového starosty. René Sádovský navrhl do funkce starosty zastupitele Ivana Teubera. Pro jeho zvolení byli při následujícím hlasování René Sádovský, Eva Šubrtová, Roman Kopčík a Ivan Teuber, který se tak stal novým starostou Libočan. Ivan Teuber následně požádal členy zastupitelstva, aby se spolu s ním zúčastnili předání obecního úřadu. Místostarostou zůstává i nadále Bohumil Pleticha.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video