Vladař rozdělil přes devět milionů korun

Jan Vnouček 2012-07-23 00:38:00

Podbořansko – Mezi dvacet pět žadatelů rozdělila Místní akční skupina Vladař celkovou částku přes 9 miliónů korun. V rámci 10. dotační výzvy výraznými finančními příspěvky podpořila i šest projektů z Podbořanska.

Na nejvyšší částku se může těšit občanské sdružení Vroutek lidem, které obdrží 710 tisíc na obnovu zázemí fotbalového hřiště ve Vroutku při celkových předpokládaných nákladech 1,6 miliónu. Ale spokojení jsou i další úspěšní žadatelé. Město Kryry získalo 283 tisíc na další etapu výměny oken v mateřské škole. Obec Očihov se těší na  243 tisíc, za které vymění okna a dveře ve svém kulturním domě. Občanské sdružení Za záchranu kostela sv. Jiljí v Libyni díky částce 216 tisíc zrekonstruuje podlahu ve svém kostelíku. Obec Lubenec za dotaci 180 tisíc rozšíří kolumbárium na hřbitově a blšanské Sdružení sv. Václava zahájí za 94 tisíc I. etapu obnovy poutní kaple sv. Anny v Cárce.
Ne všude se ovšem radují. Velký počet žádostí o dotaci a nižší rozdělovaná částka rozesmutnila například starosty v Blšanech a ve Vroutku. Na zrestaurování blšanské kaple sv. Václava a renovaci vsouteckého veřejného osvětlení a rekonstrukci chodníku v karlovarské ulici tak musejí sehnat peníze jinde.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video