Vroutečtí si léto vzít nenechali

Jan Vnouček 2012-07-25 01:46:00

Vroutek – Pláštěnky, deštníky a teplé oblečení. Tím vším se museli v sobotu vybavit návštěvníci letošního Jakubského léta ve Vroutku. Odpolední program městských slavností totiž poznamenaly vytrvalý déšť a chladno. Otužilci, kteří si nenechali podzimním počasím zkazit náladu a neprchli do tepla a sucha domovů, si přesto večer užili bohatou hudební produkci. Více fotek z akce naleznete ve fotogalerii na této stránce.

Nejprve si ale během dopoledne ještě za sluníčka mohli v kulturním domě prohlédnout výstavu 46  soutěžních fotografií na téma „Z mého rodného Vroutku“ a obsáhlou kolekci současných historických snímků, kronik a publikací z tohoto a o tomto městě.  Mnoho starších pamětnických snímků zapůjčil ze své sbírky Ivo Šrámek. Skoro zároveň v románském kostele sv. Jakuba Většího představil výběr ze svých fotografií domácí výtvarník Miloslav Bartoš. Jeho fotografické vidění tváří, krajin a architektury se divákům zamlouvalo. O tom svědčily nejen přímé ohlasy na samostatnou expozici, ale i vítězství jeho dvou záběrů (kostel a blesky nad Vroutkem) v divácké anketě. O něco méně hlasů obdržely snímky Jany Kudrnáčové a Bohuslavy Nejedlé na druhém a třetím místě.
Po obědě se oslavy léta přestěhovaly do areálu Myslivny a až do vystoupení tria Maxim Turbulenc šlo všechno dobře. Pak se ale otevřelo nebe a nezavřel ho ani kouzelník, iluzionista a žonglér Zdeněk Bradáč. Dále měli vystoupit Míša Nosková, Průvan, Slovakia Revival, Kamil Emanuel Gott a další hudebníci.
„Kdo ale přes déšť zůstal, tak neprohloupil. Atmosféra byla i přes nepřízeň počasí dobrá. Jiří Rameš z agentury Arabela program zorganizoval dobře. Děkuji také všem lidem, kteří pomáhali při instalaci výstavy v kulturním domě,“ uvedl vroutecký starosta Jaromír Kubelka.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video