Uzavírka ulice 28. října v Lounech skončí o půl roku dřív

Lucie Steklá 2023-04-01 10:08:00

Louny - Důležitou dopravní tepnu města Louny, komunikaci v ulici 28. října, čeká v těchto dnech frézování povrchu a následně asfaltování. Poté se otevře řidičům. Bude to o půl roku dříve, než se původně plánovalo. Skončí tak dopravní komplikace a uzavírka trasy v úseku od objezdu u Penny marketu po křižovatku směrem ke Kauflandu, konkrétně úseku od kruhového objezdu v ulici Českých Bratří x Hrnčířská x Josefa Fouska, až po ulici Václava Majera.

Uzavírka byla původně naplánována od loňského března do letošního září. Práce ale šly rychleji, a tak se silnice řidičům otevře dříve. K uzavření silnice došlo před osmi měsíci, loni v závěru července. ,,Město práce na této komunikaci důsledně kontrolovalo a tím vše uspíšilo. Řidičům se tak brzy uleví, protože uzavírka skončí přibližně o půl roku dříve,“ řekl tiskový mluvčí města Louny Marcel Mihalik.

Kvůli rekonstrukci dožilého vodovou z roku 1936 a 1960 a popraskané kanalizace z roku 1981 bylo nutné důležitou komunikaci propojující Louny západ a Louny východ uzavřít. Investorem stavby je Severočeská vodárenská společnost (SVS). Původní vodovodní řád v ulici 28. října by z litiny, který byl do provozu uveden v roce 1936, byl dožilý, s narůstajícím počtem poruch. Stejně jako potrubí uvedené do provozu v roce 1960. V ulici Jiráskova, nám. K. Biebla byl litinový vodovod z roku 1936. U kanalizace z roku 1981 kamerové prohlídky prokázaly netěsnosti ve spojích, nedostatečný profil šachet, praskliny, korozi materiálu. ,,Z uvedených technických důvodů se SVS rozhodla o provedení rekonstrukce vodovodu v celkové délce 539,30 metrů a kanalizace v délce 413,85 metrů. Nové vodovodní řády jsou z litiny, na kanalizaci bylo použito potrubí z kameniny. Jedná o jednu ze staveb pro okres Louny, kde pro rok 2022 naplánovala SVS celkem 16 staveb v celkovém objemu 111,1 milionu korun bez DPH,“ uvedla Severočeská vodárenská společnost. (lus) 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video