Obyvatelé se radují. Konečně se zbavíme prachu

Veronika Salášková 2012-07-26 02:11:00

Lišany – Obyvatelé tzv. dvanáctibytovky v Lišanech a další lidé bydlící v jejím okolí se mohou těšit, že se konečně zbaví všudypřítomného prachu. Ten se jim do bytů dostává ze staré prašné cesty. Často kvůli němu nemohou větrat, ani věšet prádlo na balkony. Těchto problémů se ale brzo zbaví, vedení obce se podařilo získat dotaci na stavbu nové cesty a revitalizaci celého okolí domu. Práce na ní by se měly rozeběhnout asi do měsíce.

Starosta obce Josef Hořejší ve středu 18. července podepsal v Ústí nad Labem dohodu o poskytnutí dotace z Programu rozvoje venkova. Přidělená dotace, ve výši 3 miliony 578 tisíc korun, je určena nejen na vybudování nové vozovky vedoucí k panelovému domu, ale také na vytvoření parkoviště u něj, vysetí trávníku, výsadbu nové zeleně a keřů, díky čemuž zde vznikne parčík. Celkem akce vyjde na 4 825 tisíc korun, spoluúčast obce tvoří 1 247 tisíc korun.
„V tomto týdnu budeme jednat se zástupci Komerční banky v Lounech o poskytnutí úvěru obci na tuto akci. Poté oslovíme firmu VHS Teplice, která zvítězila ve výběrovém řízení na ni. Během srpna by se měly rozběhnout práce,“ sdělil následující kroky starosta Josef Hořejší. Ze získání dotace měl velkou radost. Hlavním důvodem, proč se obec do oprav v této lokalitě pouští, je špatný stav cesty a prašnost.
„Obyvatele dvanáctibytovky ten prach trápí už dlouhou dobu. Po dokončení revitalizace budou mít okolo domu příjemné prostředí s parčíkem. Díky dotaci tak bude zase další kousek naší obce opravený,“ neskrýval spokojenost starosta Hořejší.  Revitalizace má být hotová do konce letošního listopadu.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video