Louny postoupily do národního finále o nejvyšší mrakodrap Evropy

Lucie Steklá 2023-06-01 21:29:52

Louny – Obchodní akademie a Střed-ní odborná škola gen. F. Fajtla Louny postoupila do šestičlenného českého finále mezinárodní soutěže HSF System Modelium 2023. Národní finále se uskuteční v pondělí 5. června v Ostravě v sídle stavební skupiny HSF System, která je pořadatelem a generálním partnerem soutěže. Šestice finalistů si v národním finále rozdělí 22 500 korun. O účast v národním finále usilovalo 32 týmů z třiadvaceti středních stavebních škol z celé České republiky. ,,Chtěl bych všem žákům poděkovat za perfektní přístup k zadání soutěže. Modely jsou moderní, nápadité a kvalitně zpracované, takže bylo velmi ob-tížné vybrat do finálového kola ty nejlepší. Středoškolské týmy odvedly opravdu špičkovou práci,“ uvedl Jan Hasík, generální ředitel a předseda představenstva stavební skupiny HSF System.

Národní finále v Česku přivítá talentované stavařky a stavaře ze Střední školy polytechnické Brno, SPŠ stavební Havířov, OA a SOŠ gen. F. Fajtla Louny, OSŠP Kolín a Střední průmyslové školy stavební Pardubice (2 týmy). Vítěz národního finále si odnese 15 000 korun. Vlastní ocenění v hod-notě 7 500 korun udělí zaměstnanci stavební skupiny HSF System v Česku.

Čtyři nejlepší stavby z českého finále, doplněné o čtyři nejlepší slovenské stavby, následně postoupí do mezinárodního superfinále. Osm středoškolských týmů z Česka a Slovenska se utká o prvenství v úterý 20. června v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Vítěz superfinále získá 25 000 Kč, stříbrná škola 15 000 korun a bronzový tým deset tisíc korun. Ocenění v hodnotě pět tisíc korun ještě udělí veřejnost prostřednictvím sociálních sítí soutěže HSF System Modelium.

Cílem 15. ročníku mezinárodní soutěže HSF System Modelium bylo vytvořit původní model z vlnité lepenky na téma „Nejvyšší mrakodrap Evropy“. Odborná porota bude na mode-lech ve finálových kolech posuzovat zejména originální a neotřelý nápad, moderní přístup ke zpracování, kreativitu a invenci.

Pořadatelem a generálním partnerem soutěže je stavební skupina HSF System. Hlavním partnerem soutěže je developerská skupina ANTRACIT. Produktovým partnerem je český Svaz výrobců vlnitých lepenek. 


Mladí stavaři postavili nejvyšší mrakodrap Evropy. Je z lepenky. Mladí stavaři z Obchodní akademie a Střední odborné školy generála Františka Fajtla v Lounech postavili nejvyšší mrakodrap Evropy v 15. ročníku mezinárodní soutěže HSF System Modelium. Odborná porota soutěže rozhodne do 24. května, zda lounské modely postoupí do národního finálového kola. Do národních finálových kol v Česku a na Slovensku postoupí šestice nejlepších staveb z každé země. Z nich následně vzejde osm soutěžních týmů, které si to rozdají v mezinárodním superfinále v Ostravě. Soutěžním úkolem bylo navrhnout a vytvořit originální model z vlnité lepenky na téma ,,Nejvyšší mrakodrap Evropy“.

Celkem se v letošním jubilejním ročníku soutěže utká 23 škol (třicet dva týmů) z České republiky a osm škol (deset týmů) ze Slovenska. Mladí stavaři soutěží o ceny v celkové hodnotě 134 000 korun.

Mezinárodní soutěž HSF System Modelium je určená pro žáky středních odborných škol se zaměřením na stavebnictví. Pořadatelem a generálním partnerem soutěže je stavební skupina HSF System. Hlavním partnerem soutěže je developerská skupina ANTRACIT. Produktovým partnerem je český Svaz výrobců vlnitých lepenek. Mezinárodní stavební skupinu HSF System tvoří česká stavební společnost HSF Systém s pobočkami v Praze, Brně, Plzni a několika na Slovensku. Zaměřuje se na generální dodávky staveb a realizuje kompletní střešní a fasádní pláště moderních objektů včetně jejich rekonstrukcí. Správu budov zajišťuje prostřednictvím společnosti SK Facility. Developerské projekty realizuje pod značkou ANTRACIT. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video